11.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialRusia îşi sporeşte PUTEREA MILITARĂ în SIRIA. Cum răspund Statele Unite

Rusia îşi sporeşte PUTEREA MILITARĂ în SIRIA. Cum răspund Statele Unite

Statele Unite “sunt capabile să răspundă la acţiunile Rusiei, de întărire a prezenţei sale militare în Siria”, a declarat Michael Morell, fost director adjunct al CIA.

Unul dintre răspunsurile SUA îl reprezintă întreruperea culoarelor aeriene dintre Rusia şi Siria, folosite de Rusia pentru transportul produselor militare, a explicat Morell, citat de CBS News.

“Una dintre rute survolează Turcia. Turcii au spus nu. Cealaltă rută este pe deasupra Bulgariei şi a Greciei. Dar acum Statele Unite au intervenit, iar bulgarii nu au mai permis zborurile”, a precizat Morell pentru postul CBS News, preluat de agenţia bulgară Novinite.

Citeşte şi:  Bulgaria refuză intrarea a două avioane MILITARE ale RUSIEI în spaţiul ei aerian. Vezi motivele

Declaraţiile lui Morell vin să clarifice disputa apărută în ultimele zile între Bulgaria şi Rusia, după ce Bulgaria a refuzat cererile de survol a două avioane militare de transport ale Rusiei. Guvernul de la Moscova a susţinut că aeronavele urmau să transporte ajutoare umanitare pentru Siria, dar partea bulgară a avut dubii asupra încărcăturii reale a celor două aeronave.

Ministrul bulgar al Apărării, Nikolay Nencev, a spus că existau indicii, provenite de la servicii de informaţii „atât  interne cât şi străine”,  conform cărora cele două avioane ruseşti ar transporta arme.

Rusia recunoaşte că are relaţii bune cu regimul de la Damasc, condus de Bashar al-Assad, dar acesta este supus unui embargo din partea statelor occidentale.

Pe de altă parte însă, la numai o zi după ce a refuzat tranzitul celor două avioane cargo militare, Bulgaria a permis zborul spre Siria al unui mic avion rusesc de pasageri, care transporta “diplomaţi”, precizează Novinite.

Citeşte şi: FOTO. RUSIA prezintă public cea mai mare BOMBĂ NUCLEARĂ din istorie: 25 de tone. Unde este EXPUSĂ

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...
Ultima oră
Pe aceeași temă