20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialRUSIA oferă 50 de milioane de DOLARI în schimbul TERORIȘTILOR care au...

RUSIA oferă 50 de milioane de DOLARI în schimbul TERORIȘTILOR care au doborât avionul de pasageri în Egipt

Federația Rusă oferă 50 de milioane de dolari, în schimbul unor informații care să permită capturarea teroriștilor care au organizat doborârea avionului din Egipt.

“Serviciul Federal de Securitate face apel la comunitatea rusească și internațională pentru a ajuta la identificarea teroriștilor. Pentru informații care să ajute la capturarea criminalilor va fi plătită suma de 50 de milioane de dolari”, precizează un comunicat al FSB, reluat de agenția de presă rusă Sputnik.

Directorul FSB, Alexander Bortnikov, a anunțat, marți, că prăbușirea avionului civil, cu 224 de oameni la bord, în peninsula Sinai a fost determinată de explozia, la bordul avionului, a unei bombe artizanale, cu putere echivalentă cu un kilogram de TNT.

Citește și: RUSIA confirmă. Avionul prăbușit în Egipt a fost ținta unui ATAC terorist

Avionul aparținea companiei rusești Kogalimavia  (Metrojet). Evenimentul tragic înregistrat la data de 31 octombrie 2015 în peninsula Sinai, soldat cu moartea tuturor celor 224 de oameni aflați la bordul aeronavei, reprezintă cel mai grav incident din istoria aviației civile a Rusiei.

Doborârea de către teroriști a avionului civil rusesc se produce în contextul în care, începând din luna septembrie 2015, Rusia execută lovituri aeriene asupra unor obiective ale grupării teroriste ISIS din Siria.

Citește și: Care sunt țările cele mai ACTIVE, alături de FRANȚA, împotriva grupării Stat Islamic. Unde ar putea lovi TERORIȘTII

Spre deosebire de statele occidentale, Rusia cooperează cu autoritățile de la Damasc. Occidentul acuza Rusia că, în realitate, ea dorește să sprijine regimul președintelui Bashar al-Assad și că loviturile aeriene rusești sunt îndreptate, mai ales, împotriva opozanților acestuia.

Potrivit unor surse deocamdată neconfirmate, autoritățile egiptene au reținut doi suspecți, angajați ai aeroportului din Sharm-al-Sheikh, de unde a decolat aeronava companiei Kogalimavia. Cele două persoane reținute ar putea fi implicate în organizarea atentatului.

Citește și: Londra vrea să aducă acasă turiştii britanici de la Sharm el-Sheikh

 

 

 

 

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, inculpat pentru corupție și cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, continuă să surprindă....

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă