27.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialSalah Abdeslam plănuia un atentat terorist în Bruxelles, similar cu cel de...

Salah Abdeslam plănuia un atentat terorist în Bruxelles, similar cu cel de la Paris

Teroristul Salah Abdeslam, implicat în atentatele care au lovit Parisul, intenţiona să o ia de la capăt în Bruxelles, unde plănuia deja să execute un atac armat şi unul cu bombă în zone cheie ale metropolei belgiene, după stilul atacurilor teroriste din noiembrie, soldate cu 130 de morţi, transmite Reuters.

”Teroriştii plănuiau un scenariu asemănător de atentat cu cel din Paris, însă planul lor a eşuat parţial”, a precizat postul de televiziune VRT, la două zile după ce Bruxelles-ul a fost zguduit de un atentat terorist soldat cu 32 de morţi şi 300 răniţi. 

Potrivit VRT, citat de news.ro, teroriştii intenţionau să folosească la Bruxelles arme semiautomate, care să ucidă cât mai mulţi oameni, în timp ce alţi jihadişti se detonau în zone aglomerate din oraş.

După luni de căutări, Salah Abdeslam a fost capturat vineri de către forţele de intervenţie belgiene în timpul unui raid antiterorist din cartierul Molenbeek, unde s-a născut şi a crescut teroristul şi unde încă mai locuiesc părinţii, rudele şi prietenii săi.

Preşedintele francez Francois Hollande a cerut extrădarea teroristului în Franţa, pentru a ji judecat. Deşi serviciile de securitate se temeau că acesta ar putea să fie ajutat să scape de capturare de către jihadiştii Statului Islamic, care aveau resursele necesare pentru a-l transporta în Siria, Turcia sau Maroc, s-a dovedit că a evadat de sub ochii autorităţilor datorită sprijinului rudelor, prietenilor şi a unor infractori mărunţi.

 

Cele mai citite

Universitatea Craiova – FCSB 2-0! Oltenii lui Gâlcă au bătut noua campioană

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 în fața noii campioane FCSB, pe teren propriu, în etapa cu numărul opt din play-off-ul Ligii...

Rusia atacă cibernetic Germania și Cehia. Ce măsuri s-au luat

Germania a anunţat luni că şi-a rechemat în ţară "pentru consultări" ambasadorul din Rusia, după ce vineri a acuzat un grup de hakeri ruşi...

Polonia verifică dacă judecătorul fugit în Belarus a spionat împotriva țării sale

Tomasz Szmydt, un judecător de la un Tribunal administrativ din Varşovia, a cerut luni azil în Belarus, spunând că a acţionat în semn de...
Ultima oră
Pe aceeași temă