22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialSalah Abdeslam plănuia un atentat terorist în Bruxelles, similar cu cel de...

Salah Abdeslam plănuia un atentat terorist în Bruxelles, similar cu cel de la Paris

Teroristul Salah Abdeslam, implicat în atentatele care au lovit Parisul, intenţiona să o ia de la capăt în Bruxelles, unde plănuia deja să execute un atac armat şi unul cu bombă în zone cheie ale metropolei belgiene, după stilul atacurilor teroriste din noiembrie, soldate cu 130 de morţi, transmite Reuters.

”Teroriştii plănuiau un scenariu asemănător de atentat cu cel din Paris, însă planul lor a eşuat parţial”, a precizat postul de televiziune VRT, la două zile după ce Bruxelles-ul a fost zguduit de un atentat terorist soldat cu 32 de morţi şi 300 răniţi. 

Potrivit VRT, citat de news.ro, teroriştii intenţionau să folosească la Bruxelles arme semiautomate, care să ucidă cât mai mulţi oameni, în timp ce alţi jihadişti se detonau în zone aglomerate din oraş.

După luni de căutări, Salah Abdeslam a fost capturat vineri de către forţele de intervenţie belgiene în timpul unui raid antiterorist din cartierul Molenbeek, unde s-a născut şi a crescut teroristul şi unde încă mai locuiesc părinţii, rudele şi prietenii săi.

Preşedintele francez Francois Hollande a cerut extrădarea teroristului în Franţa, pentru a ji judecat. Deşi serviciile de securitate se temeau că acesta ar putea să fie ajutat să scape de capturare de către jihadiştii Statului Islamic, care aveau resursele necesare pentru a-l transporta în Siria, Turcia sau Maroc, s-a dovedit că a evadat de sub ochii autorităţilor datorită sprijinului rudelor, prietenilor şi a unor infractori mărunţi.

 

Cele mai citite

VIDEO. “Țeapa” luată de Cristina Cioran. Cum a pierdut 100.000 de euro

Cristina Cioran, actriță și vedetă TV, a dezvăluit recent o experiență financiară dureroasă, în care a pierdut toți banii pe care îi economisise pentru...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...
Ultima oră
Pe aceeași temă