22 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialScandalul FIFA, la summitului G7. Ce reacție a avut Barack Obama

Scandalul FIFA, la summitului G7. Ce reacție a avut Barack Obama

Preşedintele american Barack Obama a criticat problemele cu care se confruntă Federația Internațională de Fotbal (FIFA) și a spus că a avut unele discuții pe această temă în cadrul summitului G7 din Germania.

“În discuţiile avute aici, în Europa, lumea crede că este foarte important pentru FIFA să opereze cu integritate, transparenţă şi responsabilitate”, le-a declarat Obama jurnaliştilor, la conferinţă de presă după summitul G7, potrivit Mediafax.

Preşedintele SUA a precizat că nu poate comenta direct în legătură cu investigaţia FBI privind acte de corupţie în acdrul FIFA.

Citește și Obama: Putin încearcă să recreeze gloria Uniunii Sovietice

Dar el a menţionat că fotbalul nu este numai un joc, este o afacere şi “o sursă de incredibilă de mândrie naţională”, iar SUA doresc “să fie sigure că un sport care câştigă popularitate este coordonat într-o manieră corectă”.

FIFA se confruntă cu un uriaş scandal de corupţie, după ce justiţia americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreşedinţi FIFA şi şapte oficiali ai forului. În urma scandalului, preşedintele Jospeh Blatter şi-a anunţat demisia.

Şapte oficiali ai forului mondial au fost reţinuţi, la 27 mai, la Zurich, la solicitarea Departamentului de Justiţie al SUA, în legătură cu fapte de corupţie. Implicarea americană în acest caz este ca urmare a faptului că acţiunile ilegale au fost puse la punct în SUA, iar pentru tranzacţiile financiare au fost folosite bănci din această ţară.

Citește și Pistorius, liber după ce a ucis-o pe Reeva! Cum l-a eliberat legislația din Africa de Sud

Cele mai citite

Un concert al unei orchestre din Hamburg a fost întrerupt de o mașină de spălat

Incident nefericit la sala de concerte Elbphilharmonie din Hamburg. În timpul unui spectacol în curs de desfășurare al renumitei orchestre de stat a Filarmonicii...

VIDEO. Real Madrid, campioană pentru a 36-a oară în La Liga

Real Madrid a cucerit titlul în La Liga în mod matematic, după ce a obținut o victorie zdrobitoare împotriva echipei Cadiz, cu scorul de...

Polonia primește în anul 2024 primul avion F-35. România se pregătește să semneze contractul cu SUA

Primul avion F-35 destinat Forțelor Aeriene ale Poloniei va fi livrat acestei țări în anul 2024 iar România se pregătește să semneze un contract...
Ultima oră
Pe aceeași temă