27.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialPistorius, liber după ce a ucis-o pe Reeva! Cum l-a eliberat legislația...

Pistorius, liber după ce a ucis-o pe Reeva! Cum l-a eliberat legislația din Africa de Sud

Atletul paralimpic Oscar Pistorius va fi eliberat condiționat după ce a efectuat doar o șesime din pedeapsa primită pentru uciderea iubitei sale, Reeva Steenkamp. El a stat doar zece luni după gratii, din total de 5 ani pe care îi avea de executat.

Potrivit legii din Africa de Sud, Pistorius poate fi eliberat, sub supraveghere corecţională, după ce a efectuat doar o şesime din pedeapsă, conform Mediafax.

Zach Modise, reprezentant al Serviciilor corecţionale din Africa de Sud, a declarat pentru BBC că recomandarea privind eliberarea condiţionată a lui Pistorius a fost făcută de comitetul de management al închisorii Kgosi Mampuru II din Pretoria, unde este încarcerat sportivul.

Citește și Moraru îl atacă pe Ganea: Ce a luat cu el antrenorul când a plecat din Giulești

Această situaţie a stârnit nemulţumirea familiei victimei, care consideră că zece luni în închisoare “nu sunt suficiente pentru luarea unei vieţi”.

Oscar Pistorius a fost condamnat, la 21 octombrie 2014, la cinci ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de omor din culpă în procesul în care era acuzat că a ucis-o pe prietena sa Reeva Steenkamp.

Judecătoarea Thokozile Masipa l-a mai condamnat pe Pistorius la trei ani de închisoare cu suspendare pentru folosire de arme de foc.

Sportivul a decis să nu conteste sentinţa primită. Însă procesul campionului paralimpic sud-african va fi rejudecat în apel, în luna noiembrie, la cererea Parchetului.

Oscar Pistorius, în vârstă de 27 de ani, a împuşcat-o mortal, la 14 februarie 2013, pe Reeva Steenkamp, model sud-african cu care avea o relaţie de trei luni.

 

Cele mai citite

Tarifele la gaze și energie tot nu au scăzut. Dimpotrivă, se impun tot felul de taxe

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, promitea o scăderea considerabilă a facturilor la gaze și energie electrică de la 1 aprilie, lucru care de altfel nu...

Biden îl primește pe Iohannis la Casa Albă. România urmează să cumpere din SUA avioane F-35 de 6,5 miliarde USD

Președintele României, Klaus Iohannis, va fi primit de președintele SUA, Joe Biden, la Casa Albă, în ziua de 7 mai 2024, într-un moment în...

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...
Ultima oră
Pe aceeași temă