17.2 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialPistorius, liber după ce a ucis-o pe Reeva! Cum l-a eliberat legislația...

Pistorius, liber după ce a ucis-o pe Reeva! Cum l-a eliberat legislația din Africa de Sud

Atletul paralimpic Oscar Pistorius va fi eliberat condiționat după ce a efectuat doar o șesime din pedeapsa primită pentru uciderea iubitei sale, Reeva Steenkamp. El a stat doar zece luni după gratii, din total de 5 ani pe care îi avea de executat.

Potrivit legii din Africa de Sud, Pistorius poate fi eliberat, sub supraveghere corecţională, după ce a efectuat doar o şesime din pedeapsă, conform Mediafax.

Zach Modise, reprezentant al Serviciilor corecţionale din Africa de Sud, a declarat pentru BBC că recomandarea privind eliberarea condiţionată a lui Pistorius a fost făcută de comitetul de management al închisorii Kgosi Mampuru II din Pretoria, unde este încarcerat sportivul.

Citește și Moraru îl atacă pe Ganea: Ce a luat cu el antrenorul când a plecat din Giulești

Această situaţie a stârnit nemulţumirea familiei victimei, care consideră că zece luni în închisoare “nu sunt suficiente pentru luarea unei vieţi”.

Oscar Pistorius a fost condamnat, la 21 octombrie 2014, la cinci ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de omor din culpă în procesul în care era acuzat că a ucis-o pe prietena sa Reeva Steenkamp.

Judecătoarea Thokozile Masipa l-a mai condamnat pe Pistorius la trei ani de închisoare cu suspendare pentru folosire de arme de foc.

Sportivul a decis să nu conteste sentinţa primită. Însă procesul campionului paralimpic sud-african va fi rejudecat în apel, în luna noiembrie, la cererea Parchetului.

Oscar Pistorius, în vârstă de 27 de ani, a împuşcat-o mortal, la 14 februarie 2013, pe Reeva Steenkamp, model sud-african cu care avea o relaţie de trei luni.

 

Cele mai citite

Elisabeta Lipă: “Generaţia de Aur înseamnă pentru mine un model”

Președinta Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă, a declarat vineri, la stadionul Arcul de Triumf, că Generația de Aur a fotbalului românesc ar trebui...

Problemele pentru celebrii chefi bucătari nu se opresc. Antena 1 dă PRO TV în judecată

Scandalul dintre Antena 1 și cei trei chefi, Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu, a escaladat, implicând acum și postul de televiziune Pro...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...
Ultima oră
Pe aceeași temă