20.7 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialSeria DECAPITĂRILOR făcute de Statul Islamic continuă. Pe cine au mai UCIS...

Seria DECAPITĂRILOR făcute de Statul Islamic continuă. Pe cine au mai UCIS teroriștii

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) l-a decapitat pe fostul director al Antichităţilor din oraşul antic Palmira, în centrul Siriei, informează Mediafax.

Anunțul a fost făcut, miercuri, de şeful Antichităţilor siriene şi un ONG, relatează AFP.

Citește și: Libia: Gruparea jihadistă Statul Islamic a decapitat și a legat de cruci 12 persoane la Sirta 

Kaled al-Assaad, în vârstă de 82 de ani, a fost executat de jihadişti din cadrul grupării extremiste marţi după-amiaza, la Palmira, în provincia Homs (centru), a declarat pentru AFP Maamoun Abdelkarim, directorul general al Departamentului pentru Antichităţi şi Muzee al Siriei.

“Daech (acronimul SI în arabă) l-a executat pe unul dintre cei mai eminenţi experţi în lumea antică”, a deplâns Abdelkarim.

Imagini în care apare corpul lui al-Assaad agăţat de un stâlp au fost postate pe site-uri jihadiste. O pancartă era legată de corpul victimei identificate ca fiind al-Assad, acuzat de către islamişti că este un susţinător al regimului deoarece a reprezentat Siria la conferinţe în străinătate.

Observatrul Sirian pentru Drepturile Omului a anunţat, de asemenea, executarea lui al-Assad, precizând că acesta a fost decapitat într-o “piaţă din Palmira, în faţa a zeci de persoane”.

Jihadiştii au cucerit de la forţele regimului sirian, în mai, oraşul Palmira, în care se află ruine antice cunoscute în întreaga lume şi introduse de către UNESCO în Patrimoniul Mondial al Umanităţii.

Citește și: Un croat, decapitat de teroriștii din Stat Islamic

De atunci comunitatea internaţională şi-a exprimat temerea că SI ar putea să distrugă numeroase tezaure arheologice din acest oraş antic, considerat “perla deşertului sirian”, aşa cum gruparea sunnită ultraradicală a procedat în Irak.

Cele mai citite

Circulația pe Transalpina, oprită în acest weekend

Circulaţia rutieră va fi oprită, sâmbătă şi duminică, pe drumul naţional DN 67C, pentru desfăşurarea competiţiei sportive „Transalpina Master Challenge”. Potrivit Direcției Regionale de Drumuri...

Anunț despre starea de sănătate a lui Robert Fico. Cum se simte premierul Slovaciei

Starea de sănătate a premierului slovac Robert Fico este în uşoară ameliorare, a anunţat vineri spitalul unde este internat premierul, transmite AFP, care este...

Elevul care a decedat în 2006, Carlos Acutis, va fi canonizat

Papa Francisc a recunoscut miercuri a doua minune atribuită lui Carlo Acutis, un adolescent italian devotat răspândirii credinței catolice. Decizia suveranului pontif deschide astfel...
Ultima oră
Pe aceeași temă