10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialSpania se pregăteşte să primească mai mulţi imigranţi. Ce măsură a adoptat...

Spania se pregăteşte să primească mai mulţi imigranţi. Ce măsură a adoptat Guvernul

Spania va crea o comisie interministerială însărcinată cu organizarea primirii mai multor refugiați, a anunțat vicepreședinta Guvernului, fără a preciza numărul de persoane luat în considerare, relatează AFP, citată de Agerpres. 

Madridul a acceptat deja să primească 2.739 de persoane identificate ca solicitanți de azil, însă “în prezent se vorbește de alte cifre și de alte necesități”, a declarat presei Soraya Saenz de Santamaria, la sfârșitul Consiliului de Miniștri. 

Citeşte şi: 300 de imigranţi, capturaţi în Ungaria, după ce au evadat din centrul de primire

În acest scop, va fi creată o ‘comisie interministerială’ pentru a coordona eforturile și pentru a reuni regiunile și orașele spaniole, a adăugat ea. 

Vicepreședinta executivului a subliniat că “ceea ce contează” cu adevărat “este de a integra cu adevărat persoanele care vor ajunge” în această țară. 

Consiliul de Miniștri spaniol a fost consacrat în special crizei refugiaților în Europa la o zi după șocul provocat de fotografia cu un copil sirian mort pe o plajă din Turcia, cu fața în nisip. 

Șeful guvernului spaniol Mariano Rajoy a acceptat la începutul săptămânii să majoreze contribuția Spaniei în ceea ce privește primirea de imigranți, fără alte precizări. 

Conform Națiunilor Unite, 5.947 de persoane au solicitat azil în 2014 în Spania, adică mai puțin de 1% din totalul solicitanților în Uniunea Europeană (625.000). Statutul de refugiat a fost acordat unui număr de 384 de persoane, conform Comisiei speciale de ajutor pentru refugiați. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă