12.7 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialStatul Islamic a anunțat că a executat doi ostatici

Statul Islamic a anunțat că a executat doi ostatici

Doi ostatici ai rețelei teroriste Statul Islamic, un norvegian și un chinez, au fost executați, a anunțat rețeaua care a prezentat cadavrele celor doi, relatează Mediafax. 

Imaginile cu cadavrele celor doi ostatici au fost publicate pe site-ul revistei Dabiq, principalul mijloc de propagandă al reţelei teroriste Stat Islamic.

Citește și: FOTO: Statul Islamic a publicat o poză cu bomba de la bordul avionului rus prăbușit în Sinai

Ministerul norvegian de Externe a refuzat să comenteze informaţiile. Premierul Norvegiei, Erna Solberg, anunţa în septembrie că un norvegian în vârstă de peste 40 de ani – Ole Johan Grimsgaard Ofstad – era ostatic în Siria din ianuarie.

La rândul său, Beijingul semnalase că un cetăţean chinez, Fan Jinghui, era ostatic în Siria.

Citește și: Zeci de jihadiști ai Statului Islamic, uciși în raiduri aeriene ale Franței și Rusiei

Organizaţia teroristă Stat Islamic ocupă regiuni din Irak, Siria, nordul Egiptului şi nordul Libiei, unde a proclamat un “califat islamic”.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 250.000 de morţi.

Cele mai citite

Cutremur în Serbia, la granița cu România

Un cutremur cu magnitudinea 4,4 s-a produs în această dimineaţă, la ora locală 8:42, în Serbia, la graniţa cu România, potrivit informaţiilor publicate de...

Staycation: 5 idei pentru o minivacanță în propriul oraș

Staycation este un concept nou din industria turistică, dar care capătă din ce în ce mai multă popularitate. Rezultatul a două cuvinte din limba...

Linia STB 311 va avea traseul prelungit

Începând de mâine, linia 311 va funcționa pe un traseu prelungit până la Sala Palatului, anunță Societatea de Transport București (STB). “În vederea optimizării serviciului...
Ultima oră
Pe aceeași temă