13.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialZeci de jihadiști ai Statului Islamic, uciși în raiduri aeriene ale Franței...

Zeci de jihadiști ai Statului Islamic, uciși în raiduri aeriene ale Franței și Rusiei

Loviturile aeriene lansate de Franța și Rusia, în nordul Siriei, au cauzat moartea a 33 de jihadiști ai grupării Statul Islamic (SI), în în ultimele 72 de ore , informează AFP, citat de Mediafax.

Potrivit directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO),  Rami Abdel Rahman, ținta raidurilor a vizat depozite de arme, barăci, puncte de control în orașul Raqa și împrejurimile sale. 

‘Raidurile avioanelor franceze și ruse de duminică, luni și marți împotriva depozitelor de arme, a barăcilor și a punctelor de control în orașul Raqa și împrejurimile sale au făcut 33 de morți și zeci de răniți în rândurile SI’, a declarat directorul OSDO.

Citește și: Francois Hollande, discurs în fața Parlamentului: Franța este în RĂZBOI

Numărul mic al persoanelor ucise se explică prin faptul că jihadiștii și-au luat măsuri de precauție. Cei uciși erau gardieni care păzeau depozitele și cazărmile, iar cei mai mulți au fost uciși la punctele de control’, a mai spus el. Mai mult, numeroase familii ale luptătorilor străini au părăsit orașul pentru a se refugia la Mosul, în Irak, un alt bastion al SI.

Rusia și Franța și-au intensificat raidurile împotriva Raqa, capitala de facto a SI în Siria, după atentatele sângeroase de la Paris de vineri și atentatul împotriva unui avion rusesc care s-a prăbușit la 31 octombrie în Peninsula egipteană Sinai, toate revendicate de gruparea jihadistă.

Citește și: Putin: Marina Rusiei trebuie să coopereze cu cea a Franţei, în lupta cu Statul Islamic

Raidurile Franței în Siria s-au intensificat după ce gruparea Statul Islamic a revendicat atacurile teroriste de vineri seara, din Paris, soldate cu 129 de morți și aproximativ 350 de răniți.

 

Cele mai citite

Premierul Netanyahu și șeful CIA, William Burns, au discutat despre o „pauză” în operațiunile militare din sudul Fâșiei Gaza

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu şi şeful CIA, William Burns, au discutat miercuri la Ierusalim despre o posibilă 'pauză' în operaţiunile militare în sudul Fâşiei...

Trump nu a putut ajunge la sărbătoarea lui Putin, pentru că vremea a fost cam Stormy

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Omul care a anunțat că poate pune capăt războiului din Ucraina în 24 de ore, Donald Trump, regretă că nu a...

Robert Kennedy Jr., nepotul lui John F. Kennedy, are probleme serioase de sănătate înainte de alegerile prezdențiale

Robert Kennedy Jr., nepotul fostului preşedinte american John F. Kennedy şi candidat independent la preşedinţia Statelor Unite, a suferit de grave probleme de sănătate...
Ultima oră
Pe aceeași temă