12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialAlegeri în SUA: Bernie Sanders a învins-o pe Clinton în New Hampshire....

Alegeri în SUA: Bernie Sanders a învins-o pe Clinton în New Hampshire. Cum explică democratul victoria

Candidatul democrat pentru alegerile prezidenţiale din Statele Unite, Bernie Sanders, a învins-o pe Hillary Clinton, în primarele democrate din New Hampshire. Democratul a declarat că victoria sa detaşată sugereaza că oamenii doresc schimbarea elitei politice şi economice, transmite AFP, citat de Agerpres.

“Ceea ce oamenii au spus aici este că, ţinând cont de crizele enorme cu care se confruntă ţara noastră, este prea târziu pentru a păstra aceeaşi elită politică, aceeaşi elită economică. Oamenii vor o schimbare reală”, a spus Sanders, după victoria în faţa lui Hillary Clinton. 

Citeşte şi: Răsturnări de situaţie în cursa pentru Casa Albă

Sanders a mai precizat că fostul secretar de stat l-a felicitat şi a atribuit victoria sa participării masive la vot. Mai mult, el a declarat că “poporul american nu va mai accepta în continuare un sistem corupt de finanţare a campaniei care sabotează democraţia americană” şi nici “o economie trucată în care americanii obişnuiţi muncesc mai multe ore şi câştigă mai puţin, în timp ce toată bogăţia şi noile venituri merg la 1%” dintre cei mai bogaţi.

Mai mult, Sanders a promis “să pună capăt rasismului instituţional şi unui sistem judiciar penal deficient”, în contextul în care urmează să facă o campanie în statele din Sud, unde electoratul de culoare este mai numeros şi semnificativ în favoarea lui Hillary Clinton.

Citeşte şi: Alegeri SUA. Hillary Clinton se declară câștigătoare în statul Iowa

Totodată, el le-a promis tinerilor “locuri de muncă şi educaţie, nu închisori şi încarcerare”. Bernie Sanders a mai transmis că decizia alegătorilor de a-l susţine reprezintă “punctul de pornire al unei revoluţii politice”.

Această revoluţie “îi va uni pe cei care s-au născut în America şi pe cei care au imigrat aici”, a mai afirmat el.

 

 

Cele mai citite

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...
Ultima oră
Pe aceeași temă