12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialTexas, SUA: Doi morţi în urma unui schimb de focuri într-o clinică...

Texas, SUA: Doi morţi în urma unui schimb de focuri într-o clinică a armatei

Două persoane au murit, marţi, în cursul unui schimb de focuri într-un centru medical al armatei din Texas. Una din cele două persoane este chiar presupusul atacator, a anunţat un oficial al armatei.

Potrivit Mediafax, focurile de arme au fost trase în cursul după-amiezii la Clinica Veteranilor, în baza militară Fort Bliss, la El Paso, a anunţat comandantul bazei, generalul de divizie Stephen Twitty.

"Presupusul atacator a murit şi mai avem o victimă. Această victimă a decedat", a declarat el la aproximativ patru ore de la producerea faptelor.

El nu a oferit nicio informaţie despre victimă sau atacator şi nici nu a descris circumstanţele în care cei doi au murit.

"Toţi ceilalţi pacienţi ai VA şi personalul sunt în siguranţă. Totul este sub control şi nu există o ameninţare imediată pentru Fort Bliss sau pentru riverani", a precizat el, adăugând că poliţia federală, FBI, desfăşoară o anchetă.

La această clinică sunt îngrijiţi militari întorşi din zone de conflict, dintre care unii suferă de stres posttraumatic.

În aprilie 2014, un soldat american a tras 35 de focuri de armă în opt minute cu pistolul său semiautomat la baza militară Fort Hood (Texas), provocând moartea a trei persoane şi rănirea altor 16. Atacatorul, considerat instabil din punct de vedere psihologic, s-a sinucis.

În aceeaşi bază, în noiembrie 2009, maiorul Nidal Hasan a ucis 13 persoane şi a rănit alte peste 30, mai scrie Mediafax.

În august 2014, o femeie soldat s-a blocat într-un birou înainte de a se sinucide la centrul de comandă Fort Lee din Virginia (est).

Cele mai citite

pe Ponta, nu pe poante, ca să defileze frumos pe podiumul electoral

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca Gabriela Firea, candidatul Partidului Social Democrat (PSD) la Primăria Capitalei, să nu mai creadă că nu o susține în...

România – Ungaria 2-1, la Campionatul Mondial de hochei pe gheaţă

Selecţionata României a învins Ungaria cu scorul de 2-1 (0-0, 0-0, 2-1), miercuri, la Campionatul Mondial de hochei pe gheaţă, Divizia I, Grupa A,...

Revolut Travel Report: Ce recorduri în materie de turism se vor depăși anul acesta?

Revolut, banca digitală cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane în România, a întrebat 15.000 de respondenți...
Ultima oră
Pe aceeași temă