13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialTexas, SUA: Doi morţi în urma unui schimb de focuri într-o clinică...

Texas, SUA: Doi morţi în urma unui schimb de focuri într-o clinică a armatei

Două persoane au murit, marţi, în cursul unui schimb de focuri într-un centru medical al armatei din Texas. Una din cele două persoane este chiar presupusul atacator, a anunţat un oficial al armatei.

Potrivit Mediafax, focurile de arme au fost trase în cursul după-amiezii la Clinica Veteranilor, în baza militară Fort Bliss, la El Paso, a anunţat comandantul bazei, generalul de divizie Stephen Twitty.

"Presupusul atacator a murit şi mai avem o victimă. Această victimă a decedat", a declarat el la aproximativ patru ore de la producerea faptelor.

El nu a oferit nicio informaţie despre victimă sau atacator şi nici nu a descris circumstanţele în care cei doi au murit.

"Toţi ceilalţi pacienţi ai VA şi personalul sunt în siguranţă. Totul este sub control şi nu există o ameninţare imediată pentru Fort Bliss sau pentru riverani", a precizat el, adăugând că poliţia federală, FBI, desfăşoară o anchetă.

La această clinică sunt îngrijiţi militari întorşi din zone de conflict, dintre care unii suferă de stres posttraumatic.

În aprilie 2014, un soldat american a tras 35 de focuri de armă în opt minute cu pistolul său semiautomat la baza militară Fort Hood (Texas), provocând moartea a trei persoane şi rănirea altor 16. Atacatorul, considerat instabil din punct de vedere psihologic, s-a sinucis.

În aceeaşi bază, în noiembrie 2009, maiorul Nidal Hasan a ucis 13 persoane şi a rănit alte peste 30, mai scrie Mediafax.

În august 2014, o femeie soldat s-a blocat într-un birou înainte de a se sinucide la centrul de comandă Fort Lee din Virginia (est).

Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Unicat în România! Grădini plutitoare pe lac, aranjamente gigant, zeci de mii de ghivece la West Side Flower Fest, cel mai mare festival de...

Dăm startul verii la cea de-a doua ediție a West Side Flower Fest! Va avea loc din 31 mai până în 2 iunie, în...

Echilibrul perfect: cum să îmbini mobilierul vintage cu designul modern

În ultimii ani, o tendință care a câștigat teren în designul interior este combinarea mobilierului vintage cu designul modern. Acest amestec neconvențional de stiluri...
Ultima oră
Pe aceeași temă