9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialScandalul ”Ashley Madison”: Tot mai multe persoane căsătorite, în căutare de aventuri

Scandalul ”Ashley Madison”: Tot mai multe persoane căsătorite, în căutare de aventuri

Sute de mii de persoane căsătorite și-au făcut cont pe site-ul Ashley Madison, săptămâna trecută, în ciuda atacului cibernetic în urma căruia au fost dezvăluite datele personale a milioane de utilizatori ai rețelei, a anunțat compania care deține Ashley Madison, Avid Life Media,  potrivit BBC News

Datele personale de la peste 33 de milioane de conturi și sute de e-mailuri ale directorului companiei au fost furate de pe site și publicate pe Internet în august. Vinerea trecută directorul companiei a demisionat. Compania a transmis că decizia lui Noel Biderman a avut în vedere ”interesul major” al companiei.

Citește și: Oficiali europeni, IMPLICAȚI în scandalul Ashley Madison

În urma atacului hackerilor, opinia publică a aflat că identitatea mai multor utilizatori, persoane publice căsătorite, și că unele dintre profilurile femeilor de pe pagina de web erau false.

Astfel, din e-mailurile fostului director al companiei a reieșit că angajații site-ului inventau profiluri de femei, care au ajuns să fie cunoscute sub numele de ”Îngerii lui Ashley”.

Citește și: Directorul companiei care deţine site-ul Ashley Madison a demisionat

Ashley Madison este un serviciu online canadian destinat întâlnirilor între adulţi, ce funcţionează ca o platformă de socializare care se adresează utilizatorilor căsătoriţi sau care sunt deja angajaţi într-o relaţie stabilă dar care îşi doresc o aventură. Site-ul a fost lansat în anul 2001, iar numele său a fost creat prin alăturarea a două dintre cele mai populare prenume feminine din America de Nord (“Ashley” şi “Madison”).

Potrivit specialiştilor, site-ul Ashley Madison are în 2015 o medie de peste 124 de milioane de accesări în fiecare lună şi ocupă locul al 18-lea în topul celor mai populare site-uri pentru adulţi din lume.

Citește și: Scandalul Ashley Madison. The Impact Team, „avocaţii încornoraţilor“

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă