20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialTrei persoane, ARESTATE după uciderea a doi polițiști turci

Trei persoane, ARESTATE după uciderea a doi polițiști turci

Poliția turcă a arestat joi trei persoane suspectate că ar fi participat la uciderea miercuri a doi polițiști la Ceylanpinar (sud-est), crimă revendicată de rebelii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) ca represalii la atentatul sinucigaș antikurd de la Suruc atribuit grupului jihadist Statul Islamic (SI), relatează Agerpres

Cei trei bărbați au fost arestați la Sanliurfa, oraș în apropiere de Suruc, a informat cotidianul Hurriyet, adăugând că de la domiciliul celor trei au fost confiscate documente.

Citește și: Doi poliţişti au murit într-un ATAC armat în Turcia

În același timp, o ceremonie a avut loc la sediul direcției pentru siguranță publică din oraș în memoria celor două victime, găsite împușcate în cap la locuința lor din Ceylanpinar, la frontiera siriană.

Guvernul turc, care a promis să lupte împotriva SI, a adus un omagiu joi celor doi ‘martiri’. ‘Sângele vărsat de martirii noștri nu va rămâne nepedepsit’, a declarat în timpul unei ceremonii șeful poliției locale Eyüp Pinarbasi.

Citește și: VIDEO. Atentat SINUCIGAȘ în Turcia. Bilanțul provizoriu: 30 de morți și 100 de răniți

PKK a revendicat asasinarea celor doi polițiști, prezentând operațiunea drept o ”acțiune punitivă” ca reacție la atentatul de la Suruc.

Atribuit grupării Statul Islamic, acest atentat a vizat tineri militanți susținători ai cauzei kurde care doreau să participe la reconstrucția orașului sirian Kobane distrus în urma luptelor intense, care s-au soldat cu victoria milițiilor kurde din Siria în fața luptătorilor jihadiști.

Cele mai citite

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...

ANPC, recomandări pentru 1 Mai. “Acordați o atenție deosebită aspectului produsului”

Avertizarea transmisă de către directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, este deosebit de importantă pentru consumatorii din România, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă