11.5 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialTucia: 38.000 de persoane, arestate pentru legături cu lovitura de stat eșuată,...

Tucia: 38.000 de persoane, arestate pentru legături cu lovitura de stat eșuată, vor scăpa de închisoare

Aproximativ 38.000 de persoane urmează să fie eliberate din închisorile turce și plasate sub o formă de „libertate supravegheată”. Măsura face parte dintr-un plan de reformare a sistemului de încarcerare, a anunțat, miercuri dimineața, ministrul turc al Justiţiei, Bekir Bozdag, informează News.ro.

Această reformă le va permite deţinuţilor să iasă mai devreme din spatele gratiilor pe cauţiune, ceea ce ar trebui să îmbunătăţească condiţiile dintr-un sistem de încarcerare supraaglomerat.

Mai mult, penitenciarele turce sunt puse sub presiunea numărului masiv de persoane care au fost arestate în urma loviturii de stat eşuate din noaptea de 15-16 iulie. Peste 17.700 de persoane au fost arestate şi puse sub acuzare pentru rolul jucat în orchestrarea loviturii de stat. 

Citește și: Noi demiteri în Turcia, după lovitura de stat eșuată

În noaptea de 15-16 iulie, o facţiune din armata turcă a încercat să răstoarne regimul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, iar militarii au susţinut că vor să protejeze statul turc de influenţele islamice pe care înceracă să le introducă liderul de stat. Lovitura de stat a eşuat după câteva ore, atunci când sute de mii de susţinători ai preşedintelui au ieşit în stradă.

Autorităţile turce îl acuză pe Fethullah Gulen de orchestrarea loviturii de stat, care dezminte toate acuzaţiile şi susţine că se va întoarce pe teritoriul turc doar atunci când vinovăţia sa este demostrată de un organ de investigaţie independent.

Statele occidentale au criticat campania guvernamentală de eliminare a aşa-zişilor gulenişti din instituţiile de stat, precum şi din presă, ridicând totodată întrebări cu privire la tratamentul „inuman” la care ar fi supuşi puciştii capturaţi.

 

Cele mai citite

Attila Varga, judecător la CCR, a fost internat în stare gravă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

Judecătorul Varga Attila de la Curtea Constituţională a României a fost internat, miercuri, în stare gravă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, au precizat...

Robert Fico, premierul slovac, este supus unei operaţii “foarte complicate” la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica

Premierul slovac Robert Fico este supus unei operaţii "foarte complicate" la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica, după ce a fost împuşcat de cinci ori...

Iași: Șoferița care a provocat moartea Anastasiei, o fetiță de 4 ani, a fost trimisă în judecată și pentru ucidere din culpă

Femeia care a accidentat-o mortal pe Anastasia, o fetiţă de 4 ani, evenimentul având loc în comuna Scobinţi din judeţul Iaşi, a fost trimisă...
Ultima oră
Pe aceeași temă