21.6 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialTwitter celebrează vizita Papei Francisc în Mexic

Twitter celebrează vizita Papei Francisc în Mexic

Vizita Papei Francisc în Mexic va fi celebrată de reţeaua de socializare Twitter, prin intermediul unor emoticoane speciale, informează EFE, citat de Agerpres.

Potrivit responsabilului pe probleme de comunicare din Mexic al companiei Twitter, Monica Portes, imaginea aleasă conţine figura papei, având ca fundal drapelul mexican şi catedralele din câteva mari oraşe mexicane.

Totodată, Twitter şi episcopia din Mexic au creat, în colaborare, hashtag-ul oficial #PapaenMex, care are scopul de a facilita ”o conversaţie mondială în cadrul platformei”. În plus, fiecare escală a Papei Bergoglio are un hashtag propriu: Ciudad Juarez (#PapaenCDJ), Ciudad de Mexico (#PapaenCDmx), Chiapas (#PapaenCHPS) şi Michoacan (#PapaenMich). 

Anterior, Twitter a mai creat emoticoane, dedicate vizitelor papale în Cuba şi Statele Unite.

Contul de Twitter al Papei are nouă versiuni lingvistice, inclusiv latina, şi este urmărit de 26 de milioane de persoane. Cea mai populară este versiunea în limba spaniolă, care numără 11 milioane de simpatizanţi. Suveranul pontif este un ”super-utilizator al ”Twitter”-ului, a subliniat Monica Pontes, în contextul în care, la nivel mondial, doar preşedintele american Barack Obama are un cont urmărit de un număr mai mare de oameni. 

Citeşte şi: Întrevedere istorică între Papa Francisc și Patriarhul Kiril

Doar un milion de persoane îl vor putea vedea la faţa locului pe Papa Bergoglio în cursul vizitei sale în Mexic, dar evenimentul se estimează că va fi urmărit de mai multe milioane de oameni şi aşa se explică iniţiativele luate de reţelele sociale. Episcopia Mexicului a deschis un canal pe YouTube şi conturi ConElPapa pe Twitter, Facebook, Instagram şi Snapchat. 

Papa Francisc este cel de-al treilea suveran pontif care merge în Mexic, după Ioan Paul al II-lea, care a efectuat cinci vizite, şi Benedict al XVI-lea, una singură.

 

 

Cele mai citite

Guvernul acordă noi ajutoare umanitare pentru populația civilă din Fâșia Gaza

România continuă acordarea de asistență umanitară populației civile din Fâșia Gaza. În cursul dimineții a fost trimis un nou transport cu produse alimentare și...

Rusia – Ucraina, ziua 796: Zelenski face un apel disperat pentru livrarea rapidă de arme

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat duminică un nou apel către comunitatea internaţională să se grăbească şi să livreze mai multe sisteme de apărare...

Guvernul acordă noi ajutoare umanitare pentru populația civilă din Fâșia Gaza

România continuă acordarea de asistență umanitară populației civile din Fâșia Gaza. În cursul dimineții a fost trimis un nou transport cu produse alimentare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă