18.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialUcraina. Avion militar, doborât în Luhansk. 49 de militari au fost uciși....

Ucraina. Avion militar, doborât în Luhansk. 49 de militari au fost uciși. Poroşenko promite “o ripostă adecvată”

49 de militari au fost uciși, sâmbătă dimineață, într-un atac al rebelilor pro-ruși care au doborât un avion de transport în estul Ucrainei. Conform Ministerului Apărării din Ucraina, este vorba despe un avion IL-76 care transporta militari și echipamente militare și urma să aterizeze pe aeroportul din Lugansk, anunță BBC. Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, promite "o ripostă adecvată" faţă de insurgenţii proruşi care au doborât avionul.

Ministerul Apărării transmite condoleanțe familiilor soldaților uciși al căror număr nu a fost precizat.Lugansk este capitala uneia din cele două regiuni din estul Ucrainei unde are loc o insurecție armată prorusă.

Citește și: Atentat la viaţa preşedintelui Ucrainei

Incidentul a venit la mai puțin de o săptămână după ce rebelii pro-ruși au lansat o serie de atacuri asupra forțelor de ucraineene la Aeroportul Internațional Luhansk. 

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a promis sâmbătă "o ripostă adecvată" faţă de insurgenţii proruşi care au doborât avionul

"Cei care sunt implicaţi în acest act terorist de amploare vor fi pedepsiţi. Ucraina are nevoie de pace, iar teroriştii vor primi o ripostă adecvată", a declarat Poroşenko, decretând doliu naţional pentru duminică, conform Mediafax.

Vladislav Selezniov, un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, a declarat că rebelii proruşi au doborât un avion militar de tip IL-76. "La bord erau nouă membri ai echipajului şi 40 de paraşutişti militari. Au murit toţi", a spus purtătorul de cuvânt.

"Teroriştii au tras focuri de armă în mod cinic şi trădător cu o mitralieră grea şi au atins avionul de tip IL-76 care transporta trupe şi care urma să aterizeze la Lugansk", a comunicat Ministerul ucrainean al Apărării.

Aeroportul a fost sub controlul forțelor guvernamentale, dar rebelii dețin cele mai multe din restul orașului.

Cele mai citite

Borussia Dortmund e prima finalistă a Ligii Campionilor la fotbal după 1-0(0-0) cu PSG

Borussia Dortmund s-a calificat în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara,...

Regele Charles al III-lea nu-l va întâlni pe Prințul Harry din cauza programului foarte încărcat al monarhului

Prințul Harry nu se va întâlni cu tatăl său, Regele Charles al III-lea, în timpul vizitei pe care o efectuează în prezent în Marea...

Joe Biden l-a lăudat pe Klaus Iohannis pentru modul cum și-a exercitat mandatul de președinte al României

Preşedintele american Joe Biden l-a lăudat marţi pe preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru lidershipul său şi pentru că a oferit asistenţă de securitate în...
Ultima oră
Pe aceeași temă