15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialUn deputat rus vrea interzicerea importurilor de vinuri franţuzeşti

Un deputat rus vrea interzicerea importurilor de vinuri franţuzeşti

Un deputat rus a propus, miercuri, interzicerea importului de vinuri din Franța, ca răspuns la decizia Parisului de a suspenda livrarea a două portelicoptere de tip Mistral către Rusia, relatează Moscow Times online, citat de Mediafax.

"Hai să interzicem vânzarea de vinuri franţuzeşti în Rusia", a declarat marţi deputatul Vladimir Besonov pentru postul rusesc de radio de stat. "Fie şi numai să vorbim despre acest lucru poate aduce rezultatul dorit", a spus el.

Citește și: Franţa amână din nou livrarea primei nave Mistral către Rusia

Franţa a supendat "până la noi ordine", la presiunea aliaţilor săi occidentali şi din NATO, un contract în valoare de 1,2 miliarde de dolari cu Rusia privind livrarea a două nave polivalente de război din clasa Mistral. Parisul a anunţat că suspendă livrarea din cauza implicării Moscovei în conflictul armat din estul Ucrainei.

În cazul unei nerespectări a contractului, Franţa va fi obligată să înapoieze banii, pe care Moscova îi poate investi în alte proiecte, a declarat adjunctul ministrului rus al Apărării Iuri Borisov pentru ediţia de miercuri a ziarului Kommersant. "Portelicopterul nu este un element necesar pentru dezvoltarea Marinei noastre, însă vom găsi cum să cheltuim eficient banii daţi în avans, care ne vor fi returnaţi", a spus Borisov.

Pe lângă "pedepsirea" producătorilor francezi de vin, Besonov a îndemnat ca Rusia să nu mai cumpere nimic de la state membre NATO şi să treacă la folosirea armamentului produs în ţară. "Nici măcar hrană să nu mai fie achiziţionată de la statele membre NATO, ca să nu mai vorbim despre arme, deoarece este necesar să fie asigurată securitatea", a spus el. "Această achiziţie de armament este cea mai mare prostie, dacă nu o sabotare", a apreciat deputatul rus.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă