Un renumit chef franco-elveţian, Benoit Violier, a fost găsit fără viaţă, duminică, la domiciliul din Crissier. Potrivit poliţiştilor, ar putea fi vorba de o sinucidere, informează AFP, citat de Agerpres.
“Poliţia din vestul oraşului Lausanne a intervenit duminică după-amiază la Crissier, unde a descoperit, la domiciliul său, corpul fără viaţă al lui Benoit Violier, de 44 de ani. Bărbatul şi-ar fi pus capăt zilelor cu o armă de foc”, a declarat într-un comunicat poliţia cantonală din Vaud. A fost iniţiată o anchetă penală pentru a stabili circumstanţele exacte ale decesului.
Totodată, autorităţile au anunţat că nu vor face niciun comentariu, din respect pentru familie.
În 12 decembrie 2015, restaurantul “L’Hotel de Ville” din Crissier, pe care Benoit Violier îl conducea alături de soţie, s-a clasat pe prima poziţie în “La Liste”, palmares care cuprinde “1.000 de restaurante de excepţie” din toată lumea, realizat la sugestia Ministerului francez al Afacerilor Externe în replică la clasamentul britanic “50 Best”.
Restaurantul cu trei stele Michelin aflat aproape de Lausanne l-a devansat astfel pe cel new-yorkez “Per Se”, o altă unitate cu trei stele, condusă de cheful american Thomas Keller.
“Este grozav, excepţional pentru noi. Acest clasament va stimula şi mai mult echipa”, a spus Benoit Violier la aflarea veştii. El şi soţia sa, Brigitte, au preluat conducerea restaurantului în 2012, acesta fiind deschis în urmă cu 60 de ani. Violier, fiu de viticultor născut în Franţa, a obţinut naţionalitatea elveţiană acum doi ani, potrivit cotidianului Blick.
Desemnat bucătarul anului 2013 de ediţia elveţiană a ghidului restaurantelor Gault&Millau, Benoit Violier era pasionat de vânătoare şi specialist în pregătirea vânatului – iepure, capră-neagră, muflon, becaţe, al căror consum la restaurant este permis în Elveţia, spre deosebire de Franţa. Meniul restaurantului cuprinde şi un bogat sector bio.
La restaurantul de 50 de locuri, care a primit trei stele Mihcelin în urmă cu circa 20 de ani, se servesc meniuri între 195 şi 395 de franci elveţieni (180-365 de euro).