21.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialUn renumit chef a murit. Prima ipoteză a anchetatorilor

Un renumit chef a murit. Prima ipoteză a anchetatorilor

Un renumit chef franco-elveţian, Benoit Violier, a fost găsit fără viaţă, duminică, la domiciliul din Crissier. Potrivit poliţiştilor, ar putea fi vorba de o sinucidere, informează AFP, citat de Agerpres.

“Poliţia din vestul oraşului Lausanne a intervenit duminică după-amiază la Crissier, unde a descoperit, la domiciliul său, corpul fără viaţă al lui Benoit Violier, de 44 de ani. Bărbatul şi-ar fi pus capăt zilelor cu o armă de foc”, a declarat într-un comunicat poliţia cantonală din Vaud. A fost iniţiată o anchetă penală pentru a stabili circumstanţele exacte ale decesului. 

Totodată, autorităţile au anunţat că nu vor face niciun comentariu, din respect pentru familie.

În 12 decembrie 2015, restaurantul “L’Hotel de Ville” din Crissier, pe care Benoit Violier îl conducea alături de soţie, s-a clasat pe prima poziţie în “La Liste”, palmares care cuprinde “1.000 de restaurante de excepţie” din toată lumea, realizat la sugestia Ministerului francez al Afacerilor Externe în replică la clasamentul britanic “50 Best”. 

Restaurantul cu trei stele Michelin aflat aproape de Lausanne l-a devansat astfel pe cel new-yorkez “Per Se”, o altă unitate cu trei stele, condusă de cheful american Thomas Keller. 

“Este grozav, excepţional pentru noi. Acest clasament va stimula şi mai mult echipa”, a spus Benoit Violier la aflarea veştii. El şi soţia sa, Brigitte, au preluat conducerea restaurantului în 2012, acesta fiind deschis în urmă cu 60 de ani. Violier, fiu de viticultor născut în Franţa, a obţinut naţionalitatea elveţiană acum doi ani, potrivit cotidianului Blick. 

Desemnat bucătarul anului 2013 de ediţia elveţiană a ghidului restaurantelor Gault&Millau, Benoit Violier era pasionat de vânătoare şi specialist în pregătirea vânatului – iepure, capră-neagră, muflon, becaţe, al căror consum la restaurant este permis în Elveţia, spre deosebire de Franţa. Meniul restaurantului cuprinde şi un bogat sector bio. 

La restaurantul de 50 de locuri, care a primit trei stele Mihcelin în urmă cu circa 20 de ani, se servesc meniuri între 195 şi 395 de franci elveţieni (180-365 de euro).

 

Cele mai citite

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...

Mircea Geoană critică dur sistemul de vot din România: Este cel mai primitiv din toată Europa

Sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa a declarat, sâmbătă, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la Congresul...

O bonă din București a lovit copilul pe care îl avea în grijă. Femeia a fost reținută

Vineri, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 22 Poliție au pus în aplicare un mandat de aducere emis pe numele...
Ultima oră
Pe aceeași temă