9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialUngaria: O camionetă cu refugiați condusă de un român s-a RĂSTURNAT. Zece...

Ungaria: O camionetă cu refugiați condusă de un român s-a RĂSTURNAT. Zece persoane, rănite

Zece persoane au fost rănite după ce o camionetă cu cel puțin 18 refugiați sirieni, condusă de un român s-a răsturnat vineri dimineață pe o autostradă din Ungaria, a anunțat poliția ungară, potrivit Agerpres

Poliția ungară a precizat că l-a arestat pe cetățeanul român care se afla la volanul camionetei răsturnate pe autostrada M5, acesta fiind suspectat de trafic de persoane. 

Citește și: Anchetă în Austria: Peste 70 de refugiați, găsiți MORȚI într-un camion.Șoferul autovehiculului, un român. Ce spune MAE

Potrivit Reuters, care citează un comunicat postat pe site-ul poliţiei ungare, forţele de ordine au găsit cel puţin 18 imigranţi sirieni – dintre care zece erau răniţi – lângă autostradă, în noaptea de joi spre vineri.

Aceştia probabil se aflau în camionetă la momentul accidentului, în timp ce vehiculul se îndrepta către Budapesta, se arată în comunicat.

Cei zece sirieni răniţi au fost conduşi la spital, pentru a primi îngrijiri.

Şoferul român a fost arestat pentru trafic de persoane, a declarat vineri David Benedek, un purtător de cuvânt al poliţiei din Bacs-Kiskun, citat de MTI.

Un paznic din Kunszallas, care l-a găsit pe şoferul român, în vârstă de 31 de ani, rănit la o mână, a informat poliţia. După ce i-au fost acordate îngrijiri medicale, acesta a fost reţinut, interogat şi acuzat de trafic de persoane, potrivit agenţiei ungare.

Valul de refugiaţi care se îndreaptă către Ungaria continuă – în pofida gardului pe care autorităţile ungureşti îl ridică pe cei 175 de kilometri de frontieră cu Serbia.

Problema este deosebit de îngrijorătoare pentru Ungaria – care a devenit de facto al doilea punct de intrare a imigranţilor în UE, după Grecia. Budapesta a înregistrat a treia zi consecutiv un număr-record de imigranţi – 3.241 – joi.

Europa se confruntă cea mai importantă criză a refugiaţilor de la al Doilea Război Mondial încoace. Este vorba despre oameni care fug din calea unor conflicte sau a sărăciei din ţări din Orientul Mijlociu, Africa şi Asia.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă