18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialUngaria CERE Germaniei să clarifice situația juridică a imigranților ilegali în interiorul...

Ungaria CERE Germaniei să clarifice situația juridică a imigranților ilegali în interiorul UE

Ungaria cere Germaniei să clarifice situația juridică a călătoriilor imigranților ilegali în interiorul Uniunii Europene, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Budapesta, Andras Giro-Szasz, informează Agerpres.

În ultimele zile, guvernul ungar a acționat cu deplina respectare a legislației naționale și a celei europene în situațiile ivite în gările din Budapesta și în alte locuri, a subliniat Giro-Szasz.

Citește și: Criza refugiaților pune în gardă Austria. Ce măsuri au fost luate

Legislația Uniunii Europene statuează în mod clar că imigranții din state non-UE pot părăsi o țară membră doar dacă posedă pașapoarte valide și vize pentru țara de destinație, a mai indicat purtătorul de cuvânt. 

Germania a arătat însă în ultimele zile o atitudine mai permisivă față de imigranții ilegali presupuși a veni din Siria, iar această veste a alimentat speranțele imigranților, a comentat oficialul ungar. 

Duminică, imigranții aflați în gara Keleti din Budapesta au organizat un protest, în care au scandat ‘Germania, Germania’. Ei s-au opus să fie înregistrați de autorități și s-au plâns că dețin bilete valabile pentru călătoria cu trenul spre Germania, dar că poliția ungară nu le-a permis plecarea. 

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

VIDEO. Mai multe persoane au fost reținute pentru trafic de droguri. Una din ele, prinsă în flagrant

La data de 25 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța (DIICOT) au dispus...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...
Ultima oră
Pe aceeași temă