17.3 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialUngaria CERE Germaniei să clarifice situația juridică a imigranților ilegali în interiorul...

Ungaria CERE Germaniei să clarifice situația juridică a imigranților ilegali în interiorul UE

Ungaria cere Germaniei să clarifice situația juridică a călătoriilor imigranților ilegali în interiorul Uniunii Europene, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Budapesta, Andras Giro-Szasz, informează Agerpres.

În ultimele zile, guvernul ungar a acționat cu deplina respectare a legislației naționale și a celei europene în situațiile ivite în gările din Budapesta și în alte locuri, a subliniat Giro-Szasz.

Citește și: Criza refugiaților pune în gardă Austria. Ce măsuri au fost luate

Legislația Uniunii Europene statuează în mod clar că imigranții din state non-UE pot părăsi o țară membră doar dacă posedă pașapoarte valide și vize pentru țara de destinație, a mai indicat purtătorul de cuvânt. 

Germania a arătat însă în ultimele zile o atitudine mai permisivă față de imigranții ilegali presupuși a veni din Siria, iar această veste a alimentat speranțele imigranților, a comentat oficialul ungar. 

Duminică, imigranții aflați în gara Keleti din Budapesta au organizat un protest, în care au scandat ‘Germania, Germania’. Ei s-au opus să fie înregistrați de autorități și s-au plâns că dețin bilete valabile pentru călătoria cu trenul spre Germania, dar că poliția ungară nu le-a permis plecarea. 

Cele mai citite

Revolut Travel Report: Ce recorduri în materie de turism se vor depăși anul acesta?

Revolut, banca digitală cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane în România, a întrebat 15.000 de respondenți...

Grupul România Liberă se alătură boicotului împotriva ”Clubului de Presă”

Recent, Grupul România Liberă, care cuprinde atât ziarul România Liberă cât și Academia Cațavencu, a decis să se distanțeze de controversatul ”Club de Presă”...

Rezervele valutare ale BNR, în scădere

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) totalizau 62,511 miliarde de euro la data de 30 aprilie 2024, în scădere cu 2,7% comparativ...
Ultima oră
Pe aceeași temă