10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialUraganul Katrina: Fostul primar din New Orleans, vinovat de corupţie

Uraganul Katrina: Fostul primar din New Orleans, vinovat de corupţie

Fostul primar al oraşului New Orleans, Ray Nagin, devenit celebru pentru modul în care a gestionat consecinţele uraganului Katrina, în 2005, a fost găsit vinovat de corupţie şi luare de mită, relatează AFP, conform Mediafax.

Fostul lider democrat, care a condus oraşul în perioada 2002-2010, a fost condamnat în cadrul unei anchete federale lansate imediat după trecerea, la sfârşitul lui august 2005, a uraganului, care a ucis 1.800 de persoane, a produs pagube în valoare de miliarde de dolari şi în urma căruia oraşul a rămas sub ape în proporţie de 80%.

Procurorii federali au făcut dovada luării de mită, de către adminsitraţia lui Nagin, de la firme, în schimbul unui tratament favorabil în obţinerea unor contracte în cadrul reconstrucţiei oraşului.

Politicianul, a cărui popularitate a scăzut după Katrina, a luat mită cu câteva luni înainte de uragan şi a continuat această practică în anii care au urmat, strângând astfel fonduri ilicite în valoare de aproximativ 500.000 de dolari. Mita a constat atât în numerar, cât şi în călătorii, şi a fost “spălată” prin intermediul afacerii cu granit a familiei Nagin.

“Îmi menţin nevinovăţia”, le-a spus fostul primar jurnaliştilor, la ieşirea de la tribunal. Avocatul său, Robert Jenkins, a anunţat că va face apel.

Cele mai citite

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...
Ultima oră
Pe aceeași temă