19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialUraganul Katrina: Fostul primar din New Orleans, vinovat de corupţie

Uraganul Katrina: Fostul primar din New Orleans, vinovat de corupţie

Fostul primar al oraşului New Orleans, Ray Nagin, devenit celebru pentru modul în care a gestionat consecinţele uraganului Katrina, în 2005, a fost găsit vinovat de corupţie şi luare de mită, relatează AFP, conform Mediafax.

Fostul lider democrat, care a condus oraşul în perioada 2002-2010, a fost condamnat în cadrul unei anchete federale lansate imediat după trecerea, la sfârşitul lui august 2005, a uraganului, care a ucis 1.800 de persoane, a produs pagube în valoare de miliarde de dolari şi în urma căruia oraşul a rămas sub ape în proporţie de 80%.

Procurorii federali au făcut dovada luării de mită, de către adminsitraţia lui Nagin, de la firme, în schimbul unui tratament favorabil în obţinerea unor contracte în cadrul reconstrucţiei oraşului.

Politicianul, a cărui popularitate a scăzut după Katrina, a luat mită cu câteva luni înainte de uragan şi a continuat această practică în anii care au urmat, strângând astfel fonduri ilicite în valoare de aproximativ 500.000 de dolari. Mita a constat atât în numerar, cât şi în călătorii, şi a fost “spălată” prin intermediul afacerii cu granit a familiei Nagin.

“Îmi menţin nevinovăţia”, le-a spus fostul primar jurnaliştilor, la ieşirea de la tribunal. Avocatul său, Robert Jenkins, a anunţat că va face apel.

Cele mai citite

Dispute pe salariu minim european. PSD anunță că se majorează din vară, PNL ar vrea discuții cu companiile

Implementarea salariului minim european trebuie finalizată până la sfârșitul anului, însă PSD promite să realizeze această majorare de la 1 iulie, în timp ce...

VIDEO. Flacăra olimpică a ajuns pe mare în Franța

Flacăra olimpică a ajuns astăzi, la bordul velierului cu trei catarge Belem, în largul coastei Marsiliei, unde va debarca în cursul serii, aşteptată de...

Direcția Tehnică a TAROM, ruptă de compania de stat. Ce înseamnă pentru transportatorul aerian

Astăzi s-a aprobat și semnat în Consiliul de Administrație ca Direcția Tehnică din cadrul TAROM să devină entitate juridică independentă, a precizat, pentru ROMÂNIA...
Ultima oră
Pe aceeași temă