15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialAshton îndeamnă Israelul să anuleze măsurile antipalestiniene

Ashton îndeamnă Israelul să anuleze măsurile antipalestiniene

Șefa diplomației europene, Catherine Ashton, a îndemnat Israelul să revină asupra deciziilor recente luate împotriva palestinienilor, în contextul impasului negocierilor de pace, informează AFP, conform Mediafax.

Citește și: Israelul şi palestinienii încearcă să prelungească negocierile de pace

Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe a exprimat "preocupare" în privinţa evenimentelor recente din Cisiordania şi Fâşia Gaza.

"Aceste evenimente nu favorizează climatul de încredere şi cooperare necesar pentru succesul negocierilor de pace", a declarat purtătorul de cuvânt al demnitarului UE.

Ashton a "condamnat" atacul mortal care a vizat marţi un agent al poliţiei israeliene, în oraşul Hebron, cerând încetarea imediată a actelor de violenţă.

Ashton a denunţat şi decizia Israelului de a le permite unor colonişti evrei să ocupe o casă foarte disputată din Hebron, precum şi demolarea unor case palestiniene în Cisiordania şi Ierusalimul de Est, care înseamnă "deplasarea unor populaţii vulnerabile".

Cele mai citite

Sărbătoare în inima Bărăganului! Unirea Slobozia, prima promovată în Liga 1

Unirea Slobozia s-a impus cu scorul de 1-0 în deplasarea de la CS Mioveni, în etapa a șasea a play-off-ului Ligii a 2-a, și...

UTA lui Mircea Rednic a „topit” Oțelul, la Arad

UTA Arad s-a impus cu scorul de 3-1 în fața formației Oţelul Galaţi, pe teren propriu, în etapa a șasea a play-out-ului Ligii 1. Toate...

Nicu Ștefănuță: „Cetățenii vor putea să fie despăgubiți de primării dacă se îmbolnăvesc din cauza aerului poluat”

Românii care se îmbolnăvesc din cauza poluării pot cere despăgubiri autorităților locale, după ce directiva privind calitatea aerului a fost votată astăzi la Strasbourg...
Ultima oră
Pe aceeași temă