14.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialCe soluţie a găsit PRIMARUL interimar pentru a oferi CĂLDURĂ şi apă...

Ce soluţie a găsit PRIMARUL interimar pentru a oferi CĂLDURĂ şi apă caldă în Bucureşti, încă două săptămâni

În următoarele două săptămâni, cetăţenii Bucureştiului vor mai avea atât apă caldă cât şi căldură, a anunţat primarul interimar al Capitalei, Ştefănel Marin, citat de Mediafax.

Primarul interimar a făcut această declaraţie după ce RADET a anunţat, vineri, iminenta sistare a activităţii.

Primarul interimar Ştefănel Marin a convenit, împreună cu ministrul Energiei, alocarea subvenţiei pentru decembrie, de 80 de milioane de lei, în luna noiembrie, şi plata datoriei ELCEN către Romgaz, sumă care ar ajunge pentru două săptămâni.

Primarul interimar a precizat, într-o intervenţie la un post de televiziune, că această suma ar ajunge pentru două săptămâni, după care trebuie luată o decizie, deoarece nu mai sunt alţi bani în buget pentru subvenţii.

Capitala ar putea rămâne fără apă caldă şi căldură, după ce Romgaz a comunicat ELCEN că sistează furnizarea gazelor naturale, a anunţat Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Bucureşti.

RADET a avertizat asupra iminentei sistări a activităţii, care va avea drept primă consecinţă directă oprirea furnizării energiei termice pentru apă caldă şi căldură consumatorilor racordaţi la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică din Bucureşti, ca urmare a nefurnizării agentului termic de către ELCEN.

Citeşte şi:  Capitala rămâne fără CĂLDURĂ şi fără apă caldă. RADET anunţă sistarea IMINENTĂ a activităţii

Anunţul a fost făcut ca urmare a notificării primite de la SC Electrocentrale Bucureşti SA, prin care s-a comunicat că, începând de vineri, ora 12.00, SNGN ROMGAZ SA va întrerupe furnizarea gazelor naturale către ELCEN.

“Am făcut numeroase apeluri, atât în spaţiul public, cât şi către toate instituţiile administrative implicate, pentru conştientizarea situaţiei, astfel încât factorii responsabili să poată lua deciziile necesare sprijinirii sistemului de termoficare. Foarte multe dintre aceste demersuri au rămas însă fără răspuns. Tocmai de aceea, situaţia în care ne aflăm azi, este foarte gravă şi afectează bucureştenii în mod direct. Vă asigur că vom face tot ce depinde de noi din punct de vedere uman şi profesional pentru deblocarea situaţiei actuale”, a declarat Valentin Viţalariu, directorul general RADET.

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

TAROM le va permite pasagerilor să poarte șurubelnițe și alte scule la bord. E posibil să aibă nevoie de ele pe timpul zborului

Toți, dar toți, pasagerii TAROM vor trebui să aibă în bagajul de cabină, NU DE CALĂ, șurubelnițe, chei fixe și mobile, alte scule...

Rețelele Politice ale lui Nicușor Dan: Influența USR în Primăria București

În mandatul lui Nicușor Dan ca primar al Capitalei, bucureștenii nu au avut parte de proiectele și investițiile necesare pentru rezolvarea problemelor locale. În...

Dacă Nicușor Dan a avut nevoie de jumătate de milion pentru a speria ciorile din Cișmigiu, un primar ca Șoșoacă o poate face gratis

Ilustrație: Marian Avramescu Candidata partidului pro-rus cu SOS la funcția de primar general al Capitalei, senatoarea Diana Șoșoacă, demonstrează că ar putea fi un...
Ultima oră
Pe aceeași temă