13.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăAlegeri 2016Cât a cheltuit statul pentru protecţia socială în 2012

Cât a cheltuit statul pentru protecţia socială în 2012

Cheltuielile privind protecţia socială (inclusiv costurile administrative ale schemelor de protecţie socială) s-au ridicat la 91,5 miliarde de lei, în 2012, cunoscând o creştere de aproape 1% faţă de anul precedent, scrie Mediafax.

Veniturile de protecţie socială în anul 2012 au însumat 92,9 miliarde de lei, în creştere cu 4,7% comparativ cu anul precedent, a anunţat vineri Institutul Naţional de Statistică (INS).

Ponderea veniturilor de protecţie socială în Produsul Intern Brut (PIB – date semidefinitive) a fost de 15,8%, în scădere cu 0,1 puncte procentuale faţă de anul anterior, mai scrie sursa citată.

Ponderea în PIB a acestei categorii de cheltuieli a fost de 15,6%, în scădere cu 0,7 puncte procentuale faţă de anul 2011.

Cheltuielile cu prestaţiile sociale (exclusiv costurile administrative şi alte cheltuieli) în anul 2012 au reprezentat 15,4% din PIB, în scădere cu 0,7 puncte procentuale faţă de anul 2011.

Ca şi în anii anteriori (2000-2011), protecţia socială a fost orientată cu precădere către acoperirea riscurilor de bătrâneţe şi a celor de boală sau îngrijirea sănătăţii, care au implicat 49,4% şi, respectiv, 26,5% din totalul cheltuielilor cu prestaţiile sociale.

Cele mai citite

Cotnari a lansat Crama Transparentă

Cotnari, una dintre cele mai emblematice crame din România, cu o istorie îndelungată în producția de vinuri din soiuri pure, românești, lansează campania „Crama...

MAE condamnă ferm toate actele de violență asupra jurnaliștilor

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) condamnă "ferm" toate actele de violenţă împotriva jurnaliştilor şi a mass-media în exercitarea profesiei lor, într-un mesaj transmis cu ocazia...

Unirea Shopping Center: Inima Comercială a Bucureștiului

Situat în centrul vibrant al Bucureștiului, Unirea Shopping Center nu este doar un simplu centru comercial, ci o emblemă a orașului, fiind unul dintre...
Ultima oră
Pe aceeași temă