14 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăAlegeri 2016Numărul milionarilor a ajuns la un maxim istoric

Numărul milionarilor a ajuns la un maxim istoric

Numărul milionarilor a ajuns la un maxim istoric, avansând de la 13,7 milioane de persoane în 2012, la 16,3 milioane de persoane anul trecut, a anunțat firma de consultanță Boston Consulting Group, potrivit Mediafax.

Pe lângă umărul milionarilor, şi avuţia aflată în proprietate privată a atins noi maxime istorice în cursul anului trecut la nivel global. Creșterea înregistrată a fost de 14,6%, adică de la 132.700 miliarde de dolari în 2012, la 152.000 de miliarde de dolari anul trecut.

Avandul la acest maxim istoric a avut loc pe fondul avansului burselor, stabilizării economiilor industrializate şi politicilor monetare relaxate ale băncilor centrale, arată studiul citat de Financial Times și preluat de Mediafax.

Pardoxal, de la declanșarea crizei financiare în anul 2008, avuţia aflată în proprietate privată la nivel global a crescut cu 65%, sau 60.000 de miliarde de dolari, fiind susţinută de revenirea burselor şi de recuperarea economiilor industrializate după instabilitatea cauzată de colapsul Lehman Brothers.

Astfel, numărul gospodăriilor de milionari reprezintă la nivel global 1,1% din total, în urcare de la 0,7% în 2007. Statele Unite au cel mai ridicat număr de gospodării cu avere mai mare de 1 milion de dolari, respectiv 7,1 milioane. Cea mai ridicată densitate de milionari este înregistrată în Qatar, unde 175 din 1.000 de gospodării au avere de peste 1 milion de dolari, urmat de Elveţia – cu 127 şi Singapore cu 100.

Creşterea pieţelor de capital a ajutat economiile industrializate să înregistreze un ritm de creştere similar celor emergente. Astfel, Statele Unite şi Australia au consemnat rate de peste 10%, în timp ce în Brazilia, una dintre marile economii emergente, ritmul a fost mai lent. China şi-a consolidat poziţia de a doua ţară la nivel global ca avuţie, după Statele Unite.
Avuţia privată sin Statele Unite s-a situat la 46.000 de miliarde de dolari în 2013, de peste două ori mai mult faţă de China, cu 22.000 de miliarde de dolari. Poziţia a treia a fost ocupată de Japonia, cu 15.000 de miliarde de dolari, urmată de Marea Britanie, cu 8.000 de miliarde de dolari, Germnaia, cu 7.000 de miliarde de dolari.

Cele mai citite

Un grup de filipinezi a sărbătorit paștele ortodox cu drob și cu pachețele de primăvară

România devine o a doua casă pentru mulți imigranți, iar aceștia își împletesc tradițiile din țările lor de origine cu cele românești. Spre exemplu,...

Mii de persoane protestează împotriva lui Vitkor Orban din Ungaria

Mii de maghiari au protestat împotriva premierului naționalist Viktor Orban, în cadrul unui miting organizat cu câteva săptămâni înainte de alegerile europarlamentare și locale...

VIDEO. Mesajul transmis de Papa Francisc credincioşilor care sărbătoresc Paştele

Într-un mesaj plin de speranță și încredere, Papa Francisc a transmis un apel puternic la bucurie și pace pentru credincioșii care sărbătoresc Paștele în...
Ultima oră
Pe aceeași temă