14.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăAlegeri 2016Șomajul continuă să scadă în zona euro

Șomajul continuă să scadă în zona euro

Numărul șomerilor a scăzut în luna aprilie cu peste 75 de mii de persoane în zona euro, de la 18,91 milioane la 18,75 milioane de persoane. Astfel, rata șomajului în regiune a ajuns la 11,7% în aprilie, față de 11,8% în luna anterioară, arată datele eliberate de Eurostat (Oficiul European pentru Statistică).

Datele publicate marți indică o revenire graduală a economiei în zona euro. Acest lucru este cu atât mai vizibil cu căt datele statistice sunt comparate cu cele înregistrate în urmă cu un an. Față de luna aprilie a anului trecut, numărul șomerilor în zona euro a scăzut cu aproape 500 de mii de persoane.

De asemenea, scăderea ratei șomajului s-a înregistrat și la nivelul Uniunii Europene. Procentual, aceasta a scăzut de la 10,5% în martie, la 10,4% în aprilie. Concret, aceasta scădere înseamnă că la nivelul UE, în luna aprilie erau cu peste 150 de mii de șomeri mai puțini față de luna martie și cu peste 1,1 milioane de șomeri mai puțini față de luna aprilie 2013.

Grecia și Spania continuă să fie cele mai afectate state din UE, cu peste 26 si respectiv 25 de procente șomeri la nivelul populației active. În schimb, cele mai mici rate ale șomajului se înregistrează în Austria și Germania, cu 4,9 și 5,2 procente. 

În privința României, rata șomajului se situează în prezent la aproximativ 7,1%, sub media înregistrată la nivelul întregii Uniuni Europene.

Cele mai citite

Cehia dă asigurări Ucrainei că armamentul promis constând în sute de mii de obuze va sosi în curând

Premierul ceh Petr Fiala l-a asigurat marţi pe omologul său ucrainean Denis Şmîhal că primele muniţii din iniţiativa gestionată de Republica Cehă pentru achiziţionarea...

Rusia va taxa suplimentar veniturile mari și companiile pentru a susține războiul din Ucraina

Rusia plănuieşte creşteri de taxe pentru veniturile mari şi companii, a anunţat marţi Ministerul de Finanţe, în contextul în care Moscova caută încasări suplimentare...

Tornadele au devastat statul Texas din SUA. Sute de mii de oameni au rămas fără energie electrică

Rafalele de vânt au atins puterea uraganului, iar în unele zone au fost însoţite de grindină de mărimea unei mingi de golf, conform actualitate.org. Vremea...
Ultima oră
Pe aceeași temă