12.2 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecial36 de județe și municipiul București, sub cod portocaliu de ger. Temperaturile...

36 de județe și municipiul București, sub cod portocaliu de ger. Temperaturile vor ajunge până la -29 de grade Celsius

 

36 de județe și municipiul București vor fi, luni și marți, vizate de o avertizare de cod portocaliu de ger, iar pentru alte cinci județe vor fi sub cod galben de temperaturi extrem de scăzute, informează Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Potrivit meteorologilor, vizate de codul portocaliu sunt: Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, Transilvania și în Maramureș, unde gerul se va intensifica. Minimele vor fi cuprinse, în general, între -29 și -15 grade, iar maximele între -15 și -10 grade.

Totodată, va fi în vigoare o avertizare de cod galben de ger, în Crișana și în Banat, în județele Caraș – Severin, Timiș, Arad, Bihor și Satu-Mare. În aceste zone, vremea va fi geroasă îndeosebi în cursul nopților și al dimineților, când valorile termice se vor situa frecvent sub -15 grade.

Tot de luni, Bucureștiul intră de luni sub incidența unui cod portocaliu de ger, în cursul nopții de luni spre marți minima termică prognozată fiind de – 20 până la – 18 grade, a anunțat meteorologul ANM Gabriela Băncilă.

„ANM va emite o actualizare a atenționării anterioare — cod galben de ger, pe parcursul acestei dimineți, iar acest lucru presupune pentru zona municipiului București intrarea sub incidența codului portocaliu de ger încă de astăzi. Această avertizare cod portocaliu va fi emisă la ora 10,00. Presupune pentru Capitală o temperatură, astăzi, sub pragul gerului, în jurul a minus 11 grade, la noapte va fi maximum de intensitate a temperaturilor negative din această perioadă geroasă și mă refer la o minimă termică în jurul a minus 20 — minus 18 grade. (…) Mâine, se va menține codul portocaliu pentru ger persistent în Capitală”, a declarat reprezentantul ANM, luni, la comandamentul de iarnă convocat de primarul general al Capitalei.


Citește și: 

ROMÂNIA BOCNĂ. Temperaturi polare, în următoarele zile: -26 de grade. Din cauza frigului, au fost închise zeci de școli. Drumuri blocate și trenuri anulate. Zeci de pasageri ai WizzAir, ținuți patru ore în avion

Trei gravide, scoase din zăpezi cu șenilatele ISU. O tânără a născut înainte ca medicii să ajungă la ea

Mai multe drumuri sunt în continuare închise, din cauza zăpezii și a viscolului. Traficul pe A2 se desfășoară în coloană

 Școli închise. Elevii din 21 de județe stau, luni, acasă, din cauza gerului. În alte șapte județe, cursurile sunt suspendate parțial

Singura navă spărgător de gheață din România începe să acționeze pe canalul Sulina

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă