13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO: Accident feroviar în sudul Italiei. 20 de persoane au...

FOTO + VIDEO: Accident feroviar în sudul Italiei. 20 de persoane au murit. Numeroși pasageri, blocați în vagoane

UPDATE 16,15: Bilanţul victimelor coliziunii a două trenuri de pasageri în sudul Italiei a crescut la 20 de morţi, a declarat marţi presei un oficial regional, adăugând că zeci de persoane se află în spital, unele cu răni grave, relatează Reuters citată de Agerpres.

Potrivit poliţiei, accidentul s-a produs pe un segment de cale ferată dintre localităţile Corato şi Andria, în apropiere de oraşul Bari, pe coasta Mării Adriatice. 

UPDATE 15.32: Ministerul Afacerilor Externe verifică dacă printre victimele accidentului feroviar care a avut loc, marți, în Italia, sunt cetățeni români.

UPDATE 14.48: Numeroși pasageri se află, încă, în vagoane, potrivit News.ro.

„Cred că sunt mulţi morţi”, a declarat comandantul Jandarmilor, Andria Riccardo Zingaro, citat de Il Messaggero.

UPDATE 14.20: Numărul morților ar fi ajuns la 12, potrivit Digi24.

————–

Cel puţin zece oameni au murit şi alte câteva zeci, într-un accident de tren care a avut loc, marți, în sudul Italiei, informează agențiile Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Potrivit poliţiei, accidentul s-a produs pe un segment de cale ferată dintre oraşele Corato şi Andria. 

Conform imaginilor filmate din aer, cele două trenuri formate din câte patru vagoane fiecare s-au lovit frontal şi în ambele părţi au fost împrăştiate fragmente.

Un martor a povestit pentru Il Mattino că  unele vagoane sunt complet distruse, iar echipele de salvare scot oameni de sub rămăşiţe. 

Această linie unică de cale ferată, care trece pe la nord-vest de Bari, este folosită zilnic de peste 200 de trenuri. În prezent au loc lucrări pentru construcţia unei noi linii pentru a reduce tocmai probabilitatea ciocnirii trenurilor.A

 

– în curs de actualizare –

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă