20.5 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO: Accident feroviar în sudul Italiei. 20 de persoane au...

FOTO + VIDEO: Accident feroviar în sudul Italiei. 20 de persoane au murit. Numeroși pasageri, blocați în vagoane

UPDATE 16,15: Bilanţul victimelor coliziunii a două trenuri de pasageri în sudul Italiei a crescut la 20 de morţi, a declarat marţi presei un oficial regional, adăugând că zeci de persoane se află în spital, unele cu răni grave, relatează Reuters citată de Agerpres.

Potrivit poliţiei, accidentul s-a produs pe un segment de cale ferată dintre localităţile Corato şi Andria, în apropiere de oraşul Bari, pe coasta Mării Adriatice. 

UPDATE 15.32: Ministerul Afacerilor Externe verifică dacă printre victimele accidentului feroviar care a avut loc, marți, în Italia, sunt cetățeni români.

UPDATE 14.48: Numeroși pasageri se află, încă, în vagoane, potrivit News.ro.

„Cred că sunt mulţi morţi”, a declarat comandantul Jandarmilor, Andria Riccardo Zingaro, citat de Il Messaggero.

UPDATE 14.20: Numărul morților ar fi ajuns la 12, potrivit Digi24.

————–

Cel puţin zece oameni au murit şi alte câteva zeci, într-un accident de tren care a avut loc, marți, în sudul Italiei, informează agențiile Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Potrivit poliţiei, accidentul s-a produs pe un segment de cale ferată dintre oraşele Corato şi Andria. 

Conform imaginilor filmate din aer, cele două trenuri formate din câte patru vagoane fiecare s-au lovit frontal şi în ambele părţi au fost împrăştiate fragmente.

Un martor a povestit pentru Il Mattino că  unele vagoane sunt complet distruse, iar echipele de salvare scot oameni de sub rămăşiţe. 

Această linie unică de cale ferată, care trece pe la nord-vest de Bari, este folosită zilnic de peste 200 de trenuri. În prezent au loc lucrări pentru construcţia unei noi linii pentru a reduce tocmai probabilitatea ciocnirii trenurilor.A

 

– în curs de actualizare –

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Regulamentul privind industria „zero net” face ca UE să devină căminul producției de tehnologii curate

Regulamentului privind industria „zero net” (RIZN) a fost adoptată în ședința de astăzi, 27 mai, în cadrul întâlnirii Comisiei Europene. Noul regulament ar urma să...

Acțiune masivă împotriva contrabandei și evaziunii fiscale. Aproape 100 de percheziții în toată țara

O operațiune masivă, cu 91 de percheziții și 25 de mandate de aducere, se derulează pe întreg teritoriul României, în scopul combaterii contrabandei, a...

Urmează să participi la un eveniment și vrei un look impecabil? Alege un costum de ceremonie marca Seroussi

Într-o lume frenetică, plină de schimbări rapide, există câteva lucruri ce rămân constante. Acestea sunt evenimentele importante pe care ni le amintim întotdeauna cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă