12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialAtacul armat din Orlando: Un funcționar public, concediat pentru comentariile sale homofobe

Atacul armat din Orlando: Un funcționar public, concediat pentru comentariile sale homofobe

Un coordonator din cadrul Ministerului pentru dezvoltare și integrare socială (Sedis) din Mexic a fost concediat, luni, din cauza unui comentariu homofob pe care la postat pe contul său de Facebook, după atacul armat de la Orlando, informează agenția EFE, citată de Agerpres.

Guvernatorul statului mexican Jalisco, Aristóteles Sandoval l-a concediat pe José de Jesus Manzo Corona, după ce a scris pe Facebook că este „păcat că au fost 50 și nu 100”, mesajul fiind însoțit de trei emoticoane care râd cu lacrimi.

Citește și: Orlando: Omar Mateen ar fi frecventat clubul gay în care comis atacul armat

Miguel Castro Reynoso, titularul Sedis, a publicat pe reţelele de socializare următorul mesaj: „Primii care trebuie să fim toleranţi cu oamenii suntem noi, cei care slujim statul. În numele Sedis şi al celor care ne dedicăm 100 la sută muncii noastre, ne cerem scuze”. 

La rândul său, guvernatorul Sandoval a postat pe Twitter: „Executivul meu promovează respectul şi includerea; expresiile discriminatorii nu vor fi tolerate sub nicio formă”. 

Citește și: UPDATE. Nou bilanț. 49 de morți și 53 de răniți în sângerosul atac armat din Orlando. Reacții internaționale

49 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 53 au fost rănite în atacul armat care a avut loc, duminică dimineața. în clubul Pulise din orașul american Orlando, care era frecventat de comunitatea LGBTQ. Atactul a fost revendicat de gruparea Stat Islamic.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă