14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialBACALAUREAT 2016. Proba la alegere. Modele de SUBIECTE la Fizică

BACALAUREAT 2016. Proba la alegere. Modele de SUBIECTE la Fizică

BACALAUREAT 2016 FIZICA. Liceenii de la profilul real susțin proba la alegere, ultima probă din cadrul examenului de Bacalaureat, în 8 iulie, la una din disciplinele: Informatică, Fizică, Chimie (Organică sau Anorganică), Biologie și Anatomie. 

La Fizică, elevii trebuie să rezolve probleme trecând prin mai multe capitole ale disciplinei: Mecanică, Optică, Curent, Termodinamică.Fiecare temă conține câte trei mari subpuncte cu cu exerciții, iar primul subpunct este pe bază de încercuire a răspunsului corect din mai multe variante posibile. 

Exemplu:  ”Un obiect, cu înălțimea de 4 cm, este plasat perpendicular pe axa optică principală a unei lentile subțiri, biconvexe, la 60cm în fața acesteia. Lentila are razele de curbură ale suprafețelor sferice R1 = R2 = 20cm , iar distanța focală este f1 = 20cm.

a. Realizați un desen în care să evidențiați construcția imaginii prin lentilă, în situația descrisă.

b. Calculați înălțimea imaginii formate de lentilă.
c. Determinați indicele de refracie absolut al materialului din care este confecționată lentila.
d. În contact cu lentila se asază o altă lentilă, cu distana focală f2 = 30 cm, pentru a forma un sistem optic
centrat. Obiectul rămâne în aceeasi poziie faă de prima lentilă. Calculai distanța cu care se deplasează
imaginea ca urmare a introducerii celei de a doua lentile.
 
Pentru a vedea toate modelele de subiecte, pentru profilul teoretic și vocațional și pentru cel tehnologic, descărcați subiectele și baremul atașate articolului.
Dacă vreți să consultați subiectele și baremul și în limbile germană și maghiară, le puteți accesa aici:  Fizică.

137.344 de absolvenţi de liceu s-au înscris pentru susținerea examenului de Bcaalaureat în sesiunea iunie-iulie. Dintre aceştia, 114.993 de candidaţi (71,23%) provin din promoţia curentă, iar 22.351 de candidaţi (28,77%) provin din seriile anterioare. În funcţie de forma de învăţământ absolvită, elevii înscrişi (toate promoţiile) sunt distribuiţi astfel: 133.410 – zi, 1.851 – seral şi 2.083 – frecvenţă redusă. 

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise. 

BACALAUREAT 2016 PROFIL REAL. În sălile de examen, candidații nu au voie cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, precizează MEN.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. În acest sens, candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: să susțină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, să susțină toate probele scrise și să obțină minim nota 5 la fiecare dintre ele și media probelor scrise trebuie să fie 6. 

BACALAUREAT 2016. CALENDAR SESIUNEA IUNIE-IULIE 

13 – 15 iunie: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română

15 – 17 iunie: Evaluarea competențelor lingvistice la limba maternă

21 – 24 iunie: Evaluarea competențelor digitale

27 iunie – 1 iulie: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională

4 iulie : Limba şi literatura română (proba E)a)

5 iulie: Limba şi literatura maternă (proba E)b)

6 iulie: Proba obligatorie a profilului (proba E)c)

8 iulie: Proba la alegere a profilului şi specializării (proba E)d). 

12 iulie: Afișarea rezultatelor (până în ora 16,00) și depunerea contestațiilor (între orele 16,00 – 20,00)

13 – 15 iulie: Soluționarea contestațiilor

16 iulie: Afișarea rezultatelor finale

Vezi și: 
 
 

Cele mai citite

Marcel Ciolacu: Am început aplicarea legii privind interzicerea păcănelelor

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, marţi, în şedinţa Executivului, că Guvernul a început aplicarea noii legi privind interzicerea păcănelelor în localităţile cu mai puţin...

Atac armat în Londra. Sunt mai multe persoane rănite

Un bărbat în vârstă de 36 de ani a fost arestat la Hainault, în estul Londrei, după ce a atacat trecători cu o sabie...

Linia STB 311 va avea traseul prelungit

Începând de mâine, linia 311 va funcționa pe un traseu prelungit până la Sala Palatului, anunță Societatea de Transport București (STB). “În vederea optimizării serviciului...
Ultima oră
Pe aceeași temă