12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialBunăvoinţa, terapie recomandată de Papa Francisc pentru îngrijirea bolnavilor

Bunăvoinţa, terapie recomandată de Papa Francisc pentru îngrijirea bolnavilor

Papa Francisc a vizitat, duminică, un spital de pediatrie din Ciudad de México şi a mulţumit personalului medical pentru că le oferă copiilor bolnavi o terapie pe bază de bunăvoinţă, pe lângă medicamentele pe care le administrează bolnavilor, informează EFE, citată de Agerpres.

Suveranul pontif le-a mulţumit tuturor, medici şi asistente de la Spitalul “Federico López” şi a precizat că “este foarte important pentru pacienţii să se simtă îngrijiţi, însoţiţi şi iubiţi”. Prima Doamnă a Mexicului Angélica Rivera l-a însoţit pe Papa Francisc în vizita sa la acest spital care are în îngrijire mulţi copii cu cancer. 

Citeşte şi: Mesajul Papei către mexicani, să facă o ţară “fără emigraţie” sau “traficanţi ai morţii”

Papa Francisc nu numai că a vorbit despre terapia pe bază de bunăvoinţă, dar a şi petrecut aproape o oră salutându-i unul câte unul pe cei 38 de copii internaţi în acest centru. Copiii l-au îmbrăţişat şi nu au mai vrut să-i dea drumul, iar papa Francisc a avut un cuvânt bun şi o mângâiere pentru fiecare. El a tras de asemenea de clopoţelul care anunţă fiecare ieşire din spital a unui copil care s-a însănătoşit. 

După acest ultim eveniment programat duminică, Sfântul Părinte are în agendă luni vizita în statul Chiapas.

Citeşte şi: Vizita Papei Francisc în Mexic influentează economia ţării

 

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă