15.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternaționalFOTO. Cinci povești bizare despre cântărețul Prince

FOTO. Cinci povești bizare despre cântărețul Prince

Viața cântărețului Prince a reprezentat un mister pentru fanii săi. Întrucât a dat foarte puține interviuri, pe seama sa au fost puse mai multe povești, pe care artistul le-a și confirmat jurnaliștilor, ca să îi tachineze, însă tot ce urmărea el era să se concentreze asupra muzicii, notează BBC.

BBC prezintă cinci dintre cele mai surprinzătoare povești care s-au spus despre Prince și care s-au dovedit a fi reale.

1. Prince petrecea zile întregi fără să doarmă

Toată lumea știa că Prince era dependent de muncă și obsedat de muzică. În cariera de aproape 40 de ani, Prince a produs aproape 40 de albume și zeci de alte înregistrări. Era atât de pasionat de ceea ce făcea, încât presa a relatat, în numeroase rânduri, că atunci când înregistra un album se întâmpla să nu doarmă deloc zile întregi.

Într-un interviu acordat în 1985, Prince a confirmat zvonurile, precizând că nu există nicio persoană care să reziste fără somn mai mult decât el.
„Muzica mă ține treaz”, a mai spus el.

2. A bătut la ușile oamenilor, în calitate de martor al lui Iehova

Prince a făcut cunoștință cu Martorii lui Iehova în 2001, prin intermediul prietenului și mentorului său Larry Graham, fost basist al formațiilor Sly și Family Stone. Astfel, el a început să participe la întâlniri și, asemena altor martori ai lui Iehova, a mers din ușă în ușă, pentru a vorbi cu oamenii despre credința pe care o reprezenta.

Într-un interviu acordat pentru revista New Yorker, în 2008, Prince a declarat că nu percepe acest lucru ca pe o conversație, ci ca pe o descoperire. „Uneori, oamenii par surprinși, însă cei mai mulți nu au nimic împotrivă”, a spus el.

Citește și: BBC: De ce mor tot mai multe celebrități

3. Prince nu credea în noțiunea de „timp”

Prince a spus, în mai multe rânduri, că pentru el, noțiunea de timp reprezintă o „iluzie”.

Într-un interviu acordat unei televiziuni olandeze în 1999, Prince a declarat că ideea a încolțit în mintea sa în perioada în care a înregistrat melodia „1999”, în anul 1984.

Totodată, el a dezvăluit că nu sărbătorește zilele de naștere: „Nu sărbătoresc zile de naștere. Mă oprește din număratul zilelor, ceea ce mă oprește din cronometratul timpului, lucru care îmi permite să arăt așa cum arătam și acum zece ani”, a spus el.

Mai mult, într-un interviu acordat publicației The Guardian, în 2011, Prince a spus că motivul pentru care nu îmbătrânește este acela că nu crede în timp, noțiunea fiind „un construct mental”, ceva care nu este „real”.

4. Prince a suferit o intervenție chirurgicală la șold

În 2005, presa a scris că Prince ar fi avut probleme de sănătate și că ar fi planificat o intervenție chirurgicală, în secret. Cu toate acestea, patru ani mai târziu, jurnalistul Roger Friedman a scris că starul a refuzat o intervenție la șold, din cauza confesiunii sale religioase care interzice transfuziile de sânge. 

În 2010, un jurnalist a infirmat zvonurile, pe care le-a calificat drept „nefondate”, pe motiv că „abilitățile” lui Prince pe scenă demonstrează contrariul.

Artistul a refuzat să ofere detalii pe această temă, însă povestea a revenit în atenția presei după ce Prince a apărut în public sprijinindu-se de un baston.

5. Prince și-a pictat casa în mov

Numeroase ipoteze bizare despre viața lui Prince apar pe site-urile fanilor. Potrivit unui zvon, Prince și-a decorat camera cu oglinzi și blană de iepure, în perioada adolescenței. Alte ipoteze sunt că el și-a pictat în mov casa închiriată în 2006, în Los Angeles.

Citește și: FOTO: Cum îl omagiază artiștii din jurul lumii pe Prince

Proprietarul casei în care locuia Prince, baschetbalistul Carlos Boozer, l-a dat în judecată pe artist, precizând că a pictat cu dungi mov exteriorul casei, fără acordul său. Avocații starului au declarat că Boozer a încasat banii din chirie fără să se plângă, așa că plângerea a fost anulată.

Cântăreţul american Prince, decedat joi la 57 de ani în apropiere de Minneapolis, a fost găsit în stare de inconştienţă într-un lift al studiourilor de înregistrare situate în reşedinţa sa, informează AFP. 

Prince s-a făcut remarcat în Minneapolis (statul Minnesota), la sfârşitul anilor 1970, abordând un stil original care combină influenţele funk, rock şi pop. Albumul său din 1980, „Dirty Mind”, i-a adus aprecierea din partea publicului, iar albumul „1999″, lansat doi ani mai târziu, a avut un succes răsunător.

Albumul „Purple Rain” şi filmul cu acelaşi titlu, lansate în 1984, i-au adus celebritatea pe plan mondial. Acest disc s-a menţinut 24 de săptămâni în fruntea topurilor americane şi conţine, în afara piesei care îi dă titlul, alte două mari hituri – „Let’s Go Crazy” şi „When Doves Cry”.

„Purple Rain” a fost recompensat cu două premii Grammy, iar filmul omonim, regizat de Albert Magnoli, a primit Oscarul pentru cea mai bună coloană sonoră originală.

Citește și: Anunțul poliției: cântăreţul Prince nu s-a sinucis

În anii 1990, Prince a avut o serie de dispute cu casa de discuri care îi producea albumele şi, pentru o vreme, a ales să fie recunoscut printr-un simbol. Ulterior, Prince şi-a reluat numele şi a revenit în fruntea topurilor muzicale cu albume precum „Musicology” (2004), „3121″ (2006) şi  „LOtUSFLOW3R” (2009).

 

Cele mai citite

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....
Ultima oră
Pe aceeași temă