10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialControversa Panama Papers: Casa de avocatură Mossack Fonseca denunță un atac informatic...

Controversa Panama Papers: Casa de avocatură Mossack Fonseca denunță un atac informatic operat de pe servere străine

Casa de avocatură Mossack Fonseca din Panama, aflată în centrul controversei „Panama Papers” care a scos la lumină un amplu scandal de evaziune fiscală, susține că a fost victima unui atac informatic operat de pe servere străine. În acest sens, reprezentanții casei de avocatură au precizat că au depus o plângere în justiţie, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Directorul și cofondatorul casei de avocatură Ramon Fonseca Mora a declarat pentru avenția de presă că deține un raport tehnic care demonstrează că a fost vorba de un atac cibernetic de pe servere străine. Mai mult, el a precizat că a depus o plângere la parchet încă de luni.

Fonseca și-a exprimat nemulțumirea că presa nu vorbește despre atacul informatic care, în opinia sa, este „singura infracțiune care a fost comisă”. Totodată, el s-a arătat indignat în legătură cu faptul că dezvăluirile în baza celor circa 11,5 milioane de documente extrase din sistemul informatic al cabinetului său se concentrează asupra clienţilor cei mai celebri, în pofida respectului pentru viaţa privată. 

Citește și: Mariajul fiicei mai mici a lui Putin, vizat de ancheta Panama Papers

 

„Noi nu înţelegem. Lumea este pe cale deja să accepte că viaţa privată nu mai este un drept al omului”, a comentat el. 

Scandalul „Panama Papers” a dezvăluit o vastă reţea de evaziune fiscală, în care sunt implicaţi înalţi responsabili politici, miliardari şi sportivi de renume din întreaga lume, datorită celor circa 11,5 milioane de documente ce provin de la cabinetul de avocatură panamez Mossack Fonseca, scoase la iveală de Consorţiul Internaţional al Jurnaliştilor de Investigaţii (ICIJ). 

Citește și:  Scandalul Panama Papers: Vedete mondiale în reţeaua opacă a finanţei off-shore

 

Cele mai citite

Companiile chinezești câștigă mai multe licitații pentru explorarea petrolului și gazelor din Irak

Companiile din China au câștigat încă cinci oferte pentru explorarea zăcămintelor de petrol și gaze din Irak, a declarat duminică ministrul irakian al petrolului,...

Ciolacu face un spital nou la Constanța dacă localnicii aleg un președinte de CJ din PSD

Premierul Marcel Ciolacu le promite locuitorilor din Constanța că statul va construi în zonă un spital județean nou, dar le atrage atenția că trebuie...

Reacția purtătorului de cuvânt al BOR, după ce Elveția a câștigat Eurovisionul: „Victoria lui Nimeni. Un imn înălţat non-binarităţii”

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), a reacționat dur după ce interpretul elvețian Nemo a cucerit marele trofeu de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă