12.2 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialDacian Cioloș: Evoluția românilor răniți în atacul de la Nisa este bună....

Dacian Cioloș: Evoluția românilor răniți în atacul de la Nisa este bună. Sper că se vor însănătoşi cât mai repede

Premierul Dacian Cioloș a dat asigurări, miercuri, că autorităţile române păstrează legătura cu reprezentanţii serviciilor medicale franceze, privind evoluția stării de sănătate a românilor răniți în atacul terorist de la Nisa, informează Agerpres.

La începutul ședinței de Guvern, șeful Executivului şi-a exprimat din nou regretul faţă de moartea unui cetăţean român în atentatul de pe Coasta de Azur. 

„În privinţa atentatului de la Nisa, am aflat ieri cu tristeţe că între cei care au fost ucişi în acest atentat se află (…) şi un cetăţean român. Este o tragedie care a lovit o familie întreagă, pentru că soţia şi copilul se află răniţi în spital. Din informaţiile pe care le avem, evoluţia lor este bună şi sper că se vor însănătoşi cât mai repede”, a declarat Cioloş. 

Citește și: Un nou bilanţ al victimelor masacrului de la Nisa. Jumătate dintre persoanele ucise sunt de altă naţionalitate decât cea franceză

Premierul a menţionat că încă doi cetăţeni români sunt răniţi în Franţa, dar starea lor evoluează pozitiv. „Avem veşti bune şi în privinţa celorlalţi doi români care au fost răniţi în atac şi a căror situaţie medicală evoluează bine, din elementele pe care le am. Păstrăm în continuare legătura cu serviciile medicale franceze pentru a ne asigura că românii care se află internaţi acolo primesc cele mai bune îngrijiri”, a spus prim-ministrul. 

Dacian Cioloş a apreciat implicarea Ministerului Afacerilor Externe în sprijinul cetăţenilor români afectaţi de atentatul de la Nisa. 

„Mulţumesc şi Ambasadei noastre de la Paris, Consulatului de la Marsilia, Consulatului onorific de la Nisa pentru modul în care s-au mobilizat pentru a sprijini cetăţenii români care au trecut prin momente foarte dificile acolo. Au fost momente grele, dar e bine că am reuşit”, a adăugat premierul. 

Citește și: Atacul terorist de la Nisa: MAE confirmă moartea unui cetățean român. Reacțiile președintelui Iohannis și premierului Cioloș

84 de persoane au murit și 202 au fost rănite, după ce un bărbat a intrat cu camionul în mulțimea adunată la Nisa, să vadă un foc de artificii organizat de Ziua Națională a Franței. Atacul a fost revendicat de gruparea Stat Islamic. Printre persoanele decedate este și un bărbat român, a anunțat, marți, Ministerul Afacerilor Externe.

Citește și: Atacul terorist de la Nisa: Un alt român ar fi căutat de apropiați. MAE face verificări

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă