12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportKovesi denunță campania de denigrare susținută de Ghiță: Sunt atacuri foarte agresive...

Kovesi denunță campania de denigrare susținută de Ghiță: Sunt atacuri foarte agresive din partea inculpaților cercetați. Scopul este decredibilizarea DNA. Atacurile din ultima vreme sunt susținute cu bani mulți. Replica lui Ghiță

UPDATE 13,45: Deputatul Sebastian Ghiţă a declarat miercuri că Laura Kovesi, procurorul șef al DNA, ar trebui să se obișnuiască cu atacurile la adresa instituției pe care o conduce.

Laura Kovesi “trebuie să se obişnuiască cu ideea că dacă intri în tărâţe te mânâncă porcii”, a spus Sebastian Ghiță

————————————————————

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat miercuri că “sunt atacuri foarte agresive din partea inculpaților pe care îi cercetăm”.

“Sunt atacuri foarte dure in ultima vreme asupra DNA. Aceste atacuri sunt facute pentru a intimida procurorii. Sunt campanii platite de hartuire si de decredibilizare a DNA. Atacurile facute in ultima vreme de inculpatii din dosare indica acest lucru. In niciun caz nu ne intimideaza, dar scopul urmarit este decredibilzarea DNA. Sunt convinsa ca atacurile din ultima vreme, sustinute cu bani multi, au acest scop”, a spus Kovesi.

Laura Kovesi a precizat că aceste atacuri s-au concretizat prin faptul că s-au cheltuit foarte mulți bani pentru hărțuirea procurorilor DNA și pentru decredibilizarea activității acestei instituții, dar a susținut că aceste atacuri nu îi vor intimida pe procurori.

Procurorul șef al DNA a făcut această declarație la sediul CSM, unde s-a prezentat, miercuri, pentru a-și “susține o colegă procuror”, a explicat șefa DNA. Este vorba de procurorul care instrumentează dosarul DIPI – serviciul de informații al Ministerului de Interne. În acest dosar sunt cercetați doi foști miniștri de Interne și doi foști șefi ai DIPI.


Citește și:  EXCLUSIVITATE România Liberă. Sesizarea privind plagiatul Laurei Codruța Kovesi a fost invalidată. Ministerul Educației nu poate să înceapă procedura de verificare a lucrării de doctorat

În momentul de față nu a fost declanșată nicio procedură oficială pentru investigarea posibilelor fraude academice comise de Laura Codruța Kövesi în teza sa de doctorat … citește mai departe aici … 


 

 

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă