23.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăTechDragnea îl atacă pe Zgonea: Începe să fie perceput că are o...

Dragnea îl atacă pe Zgonea: Începe să fie perceput că are o agenda nu neapărat aceeaşi cu agenda partidului

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a spus, duminică, la Antena 3, despre afirmațiile făcute de președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, pe Facebook, precizând că a generat niște reacții „destul de puternice” împotriva sa. Totodată, Dragnea a mai adăugat că Zgonea a început să fie perceput ca având o agendă care nu coincide cu cea a partidului.

„A generat nişte reacţii împotriva lui destul de puternice, pentru că oamenii, mă rog, am înţeles, nu ştiu dacă bine sau greşit, că are alte gânduri. Şi, ceea e cel mai rău, din punctul meu de vedere, este că Vali Zgonea a început să fie perceput acum că are o agenda nu neaparat aceeaşi cu agenda partidului. Pentru că am citit ce a scris pe Facebook. În primul rând eu niciodată nu am făcut asemenea gesturi – să am puncte de vedere despre un coleg pe care să le exprim public. Am avut discuţii, am avut păreri, le-am exprimat în BPN”, a spus Dragnea, într-un interviu.

El a mai precizat că a fost „sincer” surprins de poziția lui Zonea. Mai mult, a făcut apel la social-democrați să discute despre astfel de chestiuni în interiorul partidului, ci nu pe Facebook.

Citește și: Dragnea, despre ofițerul acoperit: Nu mă interesează că e vorba de Zgonea, de Tudose sau de altcineva. În primul rând, Mihai Tudose nu cred că e

În ceea ce privește ofițerul acoperit despre care fostul premier Victor Ponta a precizat că vrea să preia puterea în partid, Dragnea a afirmat: „Acum, în aceste zile, în acea zi de vineri şi în zilele următoare când cineva, indiferent cine e el din partid, are o asemenea reacţie, nici nu mai contează dacă va duce la capăt ce a spus, că îşi să demisia sau nu-şi dă, deja pentru tot partidul sau, mă rog, bănuiesc aproape tot partidul e descalificat”.

În ceea ce privește condamnarea sa, în dosarul „Referendumul”, Liviu Dragnea a spus că va discuta despre „oportunitatea rămânerii în funcție” după alegerile locale.

 „Dacă eu aş fi ştiut, dacă aş fi văzut, aş fi simţit vineri că o plecare a mea păstrează partidul la fel de unit, la fel de determinat pentru campanie, are prima şansă PSD-ul la alegeri, asta se vede peste tot, în condiţiile în care la liberali este o degringoladă, nu sunt în stare să-şi găsească candidat(…) aş fi făcut-o. După locale vom avea o discuţie în ce priveşte oportunitatea rămânerii în funcţie. Dacă demisionam vineri se ducea PSD la 20%”, a argumentat Dragnea.

Citește și: Cum explică Valeriu Zgonea scăderea în credibilitate a Parlamentului

Preşedintele executiv al social-democraţilor, Valeriu Zgonea, a afirmat că în PSD, spre deosebire de alte partide, un lider are responsabilitatea destinului politic a peste jumătate de milion de suflete, cărora trebuie să le insufle încredere şi speranţă, nicidecum să le arunce în spate propriile sale probleme. 

„Am luptat împreună, am câştigat împreună şi am suferit împreună de multe ori. Împreună am dus campanii chiar împotriva unora care astăzi sunt în partidul nostru (PD, PRM, PDL etc) şi ne dau lecţii despre ce înseamnă să fii social-democrat. Care ne spun nouă că trebuie să înălţăm ziduri cât mai înalte, care să ne apere de realitatea de afară. Eu cred că acest lucru este profund greşit. Şi că social-democraţia înseamnă tocmai să dărâmăm zidurile dintre noi şi oameni. Să fim aproape de ei şi să găsim soluţii la problemele lor. Acesta este motivul pentru care am acceptat, anul trecut, să fac echipă cu Liviu Dragnea. Pentru că amândoi am fost de acord să venim în faţa Congresului cu o promisiune fermă, din suflet: modernizarea stângii din România. Şi reaşezarea ei pe trei principii fundamentale: decenţă, integritate şi responsabilitate. Să dăm un semnal clar pentru întreaga clasă politică că e timpul să se schimbe şi că PSD – cel mai mare şi important partid din România – va fi vârful de lance al acestei schimbări. Acea promisiune să ştii că o respect, Liviu!”, a scris el pe Facebook. 

Citește și: Valeriu Zgonea dă explicaţii pentru poziţia sa în PSD: opoziţia are dreptate

 

 

Cele mai citite

Armata israeliană a început evacuarea civililor din Rafah, înaintea unei posibile ofensive

Armata israeliană a început evacuarea civililor din orașul Rafah, aflat în sudul Fâșiei Gaza, aparent în cadrul pregătirilor pentru o operațiune militară în această...

O companie a ajuns să valoreze 2.000 de miliarde de dolari

CEO-ul companiei Nvidia dezvăluie cum a ajuns firma lui să valoreze 2.000 de miliarde de dolari, arată un articol publicat pe site-ul termene.ro. Interviul cu...

Aglomeraţie pe drumurile dinspre mare și munte spre Capitală. Rute alternative

Centrul Infotrafic din IGPR anunţă că este inregistrată aglomeraţie pe sensul de coborâre al DN1 către Ploieşti, între staţiunile Predeal şi Buşteni, dar şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă