21 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialNoi detalii despre moartea lui Prince: Ce medicamente avea artistul asupra sa

Noi detalii despre moartea lui Prince: Ce medicamente avea artistul asupra sa

Cântărețul american Prince ar fi avut asupra sa medicamente opiacee, la momentul în care a fost găsit mort, notează presa americană. În aceste condiții, rezultatele autopsiei sunt tot mai așteptate, întrucât vor lămuri circumstanțele decesului artisului, informează AFP, citat de Agerpres.

Potrivit postului CNN, care citează o sursă din poliţia locală, medicamentele respective au fost găsite asupra lui Prince şi în reşedinţa sa, Paisley Park. Cotidianul Star Tribune din Minneapolis afirmă că s-a deschis o anchetă pentru a afla ce tratament i-ar fi putut provoca moartea. Conform CNN, în cadrul investigaţiei a fost solicitată Agenţia americană de combatere a drogurilor. 

Potrivit mai multor surse anonime citate presă, artistul american ar fi fost victima unei supradoze de opiacee cu câteva zile înaintea morţii, iar avionul său a aterizat de urgenţă, după un concert, pentru a primi ajutor medical. Opiaceele, la fel ca metadona sau morfina, sunt substanţe derivate din opiu, prescrise împotriva durerilor. Ele pot provoca o puternică dependenţă. 

Citește și: Dezvăluiri despre cauzele decesului lui Prince

Autorităţile au anunţat că rezultatele autopsiei vor fi cunoscute în cel puţin patru săptămâni, încheie AFP.

Cântăreţul american Prince, decedat joi la 57 de ani în apropiere de Minneapolis, a fost găsit în stare de inconştienţă într-un lift al studiourilor de înregistrare situate în reşedinţa sa, informează AFP. 

Prince s-a făcut remarcat în Minneapolis (statul Minnesota), la sfârşitul anilor 1970, abordând un stil original care combină influenţele funk, rock şi pop. Albumul său din 1980, „Dirty Mind”, i-a adus aprecierea din partea publicului, iar albumul „1999″, lansat doi ani mai târziu, a avut un succes răsunător.

Albumul „Purple Rain” şi filmul cu acelaşi titlu, lansate în 1984, i-au adus celebritatea pe plan mondial. Acest disc s-a menţinut 24 de săptămâni în fruntea topurilor americane şi conţine, în afara piesei care îi dă titlul, alte două mari hituri – „Let’s Go Crazy” şi „When Doves Cry”.

„Purple Rain” a fost recompensat cu două premii Grammy, iar filmul omonim, regizat de Albert Magnoli, a primit Oscarul pentru cea mai bună coloană sonoră originală.

Citește și: FOTO. Cinci povești bizare despre cântărețul Prince

În anii 1990, Prince a avut o serie de dispute cu casa de discuri care îi producea albumele şi, pentru o vreme, a ales să fie recunoscut printr-un simbol. Ulterior, Prince şi-a reluat numele şi a revenit în fruntea topurilor muzicale cu albume precum „Musicology” (2004), „3121″ (2006) şi  „LOtUSFLOW3R” (2009).

 

Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Fosta închisoare de la Râmnicu Sărat devine Memorial dedicat victimelor comunismului. Proiectul fusese lansat acum 11 ani

În incinta fostei închisori de la Râmnicu Sărat vor fi construite, până în anul 2026, Memorialul „Închisoarea Tăcerii” și Centrul Educațional privind Comunismul în...

Poliția din SUA, din nou în centrul unui scandal. Un nou caz ,,George Floyd” s-a petrecut recent

Poliția americană este din nou în centrul unui scandal după ce a arestat pe 18 aprilie un bărbat de culoare. În timpul operațiunii din...
Ultima oră
Pe aceeași temă