Friptura de miel este unul dintre preparatele tradiționale pentru masa de Paște. Gătită la cuptor, cu ceapă, usturoi, morcovi și țelină, friptura va încânta fiecare membru al familiei.
Citește și: Sfatul medicului. Cum să mâncăm de Paște ca să nu ne îmbolnăvim
Ingrediente
- 800 g de carne de miel
- 50 g de morcovi
- 25 g de ceapă
- 50 g de ulei
- 50 g de țelină rădăcină
- 20 g usturoi
- Sare și piper după gust
Citește și: Rețetă simplă și delicioasă: Cotlete de miel prăjite
Mod de pregătire
Se spală carnea cu apă rece și se sărează.
Citește și: Recomandările medicilor: Cum să vopsim și să consumăm ouăle de Paști
Morcovii și țelina rădăcină se curăță, se spală și se taie felii.
Ceapa și usturoiul se curăță și se spală.
Carnea se înăbușă la cuptor într-o tavă cu ulei și 100 ml de apă, împreună cu morcovii, țelina, ceapa, usturoiul, sarea și piperul.
Din când în când, se stropește carnea cu sosul format în tavă.
După ce se scoate carnea din cuptor, se porționează.
Se servește caldă, cu garnitura de legume preferată.
Sursă: Vitan, George (1999). Să gătim à la Ghéorg. Carte de bucate. Editura Heritage