8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialRețetă pentru un Paște fericit: Friptură de miel la tavă

Rețetă pentru un Paște fericit: Friptură de miel la tavă

Friptura de miel este unul dintre preparatele tradiționale pentru masa de Paște. Gătită la cuptor, cu ceapă, usturoi, morcovi și țelină, friptura va încânta fiecare membru al familiei. 

Citește și: Sfatul medicului. Cum să mâncăm de Paște ca să nu ne îmbolnăvim

Ingrediente

  • 800 g de carne de miel
  • 50 g de morcovi
  • 25 g de ceapă
  • 50 g de ulei
  • 50 g de țelină rădăcină
  • 20 g usturoi
  • Sare și piper după gust

Citește și: Rețetă simplă și delicioasă: Cotlete de miel prăjite

Mod de pregătire

Se spală carnea cu apă rece și se sărează.

Citește și: Recomandările medicilor: Cum să vopsim și să consumăm ouăle de Paști

Morcovii și țelina rădăcină se curăță, se spală și se taie felii.

Ceapa și usturoiul se curăță și se spală.

Carnea se înăbușă la cuptor într-o tavă cu ulei și 100 ml de apă, împreună cu morcovii, țelina, ceapa, usturoiul, sarea și piperul.

Din când în când, se stropește carnea cu sosul format în tavă.

După ce se scoate carnea din cuptor, se porționează.

Se servește caldă, cu garnitura de legume preferată.

Sursă: Vitan, George (1999). Să gătim à la Ghéorg. Carte de bucate. Editura Heritage

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...
Ultima oră
Pe aceeași temă