9.5 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialComuniștii din China jubilează după alegerea lui Trump: Asta se întâmplă dacă...

Comuniștii din China jubilează după alegerea lui Trump: Asta se întâmplă dacă e democraţie

Ajungerea lui Donald Trump la Casa Albă este ceea ce se întâmplă atunci când este democraţie, scrie presa chineză de stat, citată de The Independent.

Probabila alegere a controversatului candidat republicat demonstrează clar modul în care democraţia americană generează numai criză, în timp ce guvernarea autoritară din China asigură stabilitate, precizează agenţia de ştiri Xinhua.

Campania electorală, ca şi ascensunea lui Donald Trump în cea mai înaltă funcţie din lume, arată că „majoritatea americanilor se revoltă împotriva clasei politice din  SUA şi a elitelor financiare”, scrie ziarul oficial al Partidului Comunist, People’s Daily, subliniind că alegerile prezidenţiale americane au arătată o „democraţie bolnavă”.

China l-a sprijinit pe Donald Trump în campania electorală, pentru că dezaprobă politica lui Clinton, iar cu Trump la Casa Albă, ar fi mai puţine fricţiuni militare între cele două state.


”România liberă” îți prezintă, în timp real, informațiile despre modul cum au votat americanii la alegerile prezidențiale din 8 noiembrie 2016. Urmăreşte detaliile aici.


 

 

 

 

Cele mai citite

Ce pedeapsă riscă o doctoriță din Rusia după ce ar fi tratat-o fără respect pe văduva unui soldat rus din Ucraina

Procesul unei doctoriţe pediatru ruse, care riscă 10 ani de închisoare după ce a fost acuzată de văduva unui soldat rus mort în Ucraina...

Corvinul Hunedoara a intrat în istorie cu prima Cupă a României câștigată

Corvinul Hunedoara şi Oţelul Galaţi au disputat finalei Cupei României la fotbal, miercuri seara, pe Stadionul Municipal din Sibiu. După un meci disputat care...

Pe eJobs sunt afișate salariile pentru pozițiile care se scot în piață la angajare

Uniunea Europeană a decis, recent, termenul limită până la care angajatorii vor fi obligaţi să publice salariile pentru toate poziţiile pe care le scot...
Ultima oră
Pe aceeași temă