15.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO: Prince, omagiat în orașul natal. Clopotele primăriei din Minneapolis au interpretat...

VIDEO: Prince, omagiat în orașul natal. Clopotele primăriei din Minneapolis au interpretat cele mai cunoscute piese ale artistului

Primăria orașului natal al lui Prince, Minneapolis, i-a adus un omagiu inedit artistului care a decedat joia trecută. Astfel, clopotele instituției au interpretat, duminică, cele mai renumite piese ale cântărețului, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Tony Hill, preşedinte ale asociaţiei care a organizează benevol circa 60 de concerte cu clopotele, a cântat „Kiss” şi „1999″, mare hit la trecerea în anul 2000, sau „Nothing compares 2 U” pe o claviatură cu două octave, conectată la clopotele primăriei, o clădire veche de un secol.

Un mare număr de fani s-au recules în ploaie, ascultând concertul de o jumătate de oră din oraşul aflat în preajma Marilor Lacuri. 

Citește și: FOTO. Cinci povești bizare despre cântărețul Prince

Hill a spus că i-a fost dificil să aleagă din repertoriul cântăreţului piese care să poată fi interpretate pe claviatura clopotelor. „Sunt aproape sigur că aceste piese nu au fost cântate niciodată de clopotele noastre”, a spus el, regretând că face acest lucru cu o ocazie extrem de tristă.

Cântăreţul american Prince, decedat joi la 57 de ani în apropiere de Minneapolis, a fost găsit în stare de inconştienţă într-un lift al studiourilor de înregistrare situate în reşedinţa sa, informează AFP. 

Prince s-a făcut remarcat în Minneapolis (statul Minnesota), la sfârşitul anilor 1970, abordând un stil original care combină influenţele funk, rock şi pop. Albumul său din 1980, „Dirty Mind”, i-a adus aprecierea din partea publicului, iar albumul „1999″, lansat doi ani mai târziu, a avut un succes răsunător.

Albumul „Purple Rain” şi filmul cu acelaşi titlu, lansate în 1984, i-au adus celebritatea pe plan mondial. Acest disc s-a menţinut 24 de săptămâni în fruntea topurilor americane şi conţine, în afara piesei care îi dă titlul, alte două mari hituri – „Let’s Go Crazy” şi „When Doves Cry”.

„Purple Rain” a fost recompensat cu două premii Grammy, iar filmul omonim, regizat de Albert Magnoli, a primit Oscarul pentru cea mai bună coloană sonoră originală.

Citește și: BBC: De ce mor tot mai multe celebrități

În anii 1990, Prince a avut o serie de dispute cu casa de discuri care îi producea albumele şi, pentru o vreme, a ales să fie recunoscut printr-un simbol. Ulterior, Prince şi-a reluat numele şi a revenit în fruntea topurilor muzicale cu albume precum „Musicology” (2004), „3121″ (2006) şi  „LOtUSFLOW3R” (2009).

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...

ANPC, recomandări pentru 1 Mai. “Acordați o atenție deosebită aspectului produsului”

Avertizarea transmisă de către directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, este deosebit de importantă pentru consumatorii din România, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă