14.8 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăInternaționalFOTO. Cinci povești bizare despre cântărețul Prince

FOTO. Cinci povești bizare despre cântărețul Prince

Viața cântărețului Prince a reprezentat un mister pentru fanii săi. Întrucât a dat foarte puține interviuri, pe seama sa au fost puse mai multe povești, pe care artistul le-a și confirmat jurnaliștilor, ca să îi tachineze, însă tot ce urmărea el era să se concentreze asupra muzicii, notează BBC.

BBC prezintă cinci dintre cele mai surprinzătoare povești care s-au spus despre Prince și care s-au dovedit a fi reale.

1. Prince petrecea zile întregi fără să doarmă

Toată lumea știa că Prince era dependent de muncă și obsedat de muzică. În cariera de aproape 40 de ani, Prince a produs aproape 40 de albume și zeci de alte înregistrări. Era atât de pasionat de ceea ce făcea, încât presa a relatat, în numeroase rânduri, că atunci când înregistra un album se întâmpla să nu doarmă deloc zile întregi.

Într-un interviu acordat în 1985, Prince a confirmat zvonurile, precizând că nu există nicio persoană care să reziste fără somn mai mult decât el.
„Muzica mă ține treaz”, a mai spus el.

2. A bătut la ușile oamenilor, în calitate de martor al lui Iehova

Prince a făcut cunoștință cu Martorii lui Iehova în 2001, prin intermediul prietenului și mentorului său Larry Graham, fost basist al formațiilor Sly și Family Stone. Astfel, el a început să participe la întâlniri și, asemena altor martori ai lui Iehova, a mers din ușă în ușă, pentru a vorbi cu oamenii despre credința pe care o reprezenta.

Într-un interviu acordat pentru revista New Yorker, în 2008, Prince a declarat că nu percepe acest lucru ca pe o conversație, ci ca pe o descoperire. „Uneori, oamenii par surprinși, însă cei mai mulți nu au nimic împotrivă”, a spus el.

Citește și: BBC: De ce mor tot mai multe celebrități

3. Prince nu credea în noțiunea de „timp”

Prince a spus, în mai multe rânduri, că pentru el, noțiunea de timp reprezintă o „iluzie”.

Într-un interviu acordat unei televiziuni olandeze în 1999, Prince a declarat că ideea a încolțit în mintea sa în perioada în care a înregistrat melodia „1999”, în anul 1984.

Totodată, el a dezvăluit că nu sărbătorește zilele de naștere: „Nu sărbătoresc zile de naștere. Mă oprește din număratul zilelor, ceea ce mă oprește din cronometratul timpului, lucru care îmi permite să arăt așa cum arătam și acum zece ani”, a spus el.

Mai mult, într-un interviu acordat publicației The Guardian, în 2011, Prince a spus că motivul pentru care nu îmbătrânește este acela că nu crede în timp, noțiunea fiind „un construct mental”, ceva care nu este „real”.

4. Prince a suferit o intervenție chirurgicală la șold

În 2005, presa a scris că Prince ar fi avut probleme de sănătate și că ar fi planificat o intervenție chirurgicală, în secret. Cu toate acestea, patru ani mai târziu, jurnalistul Roger Friedman a scris că starul a refuzat o intervenție la șold, din cauza confesiunii sale religioase care interzice transfuziile de sânge. 

În 2010, un jurnalist a infirmat zvonurile, pe care le-a calificat drept „nefondate”, pe motiv că „abilitățile” lui Prince pe scenă demonstrează contrariul.

Artistul a refuzat să ofere detalii pe această temă, însă povestea a revenit în atenția presei după ce Prince a apărut în public sprijinindu-se de un baston.

5. Prince și-a pictat casa în mov

Numeroase ipoteze bizare despre viața lui Prince apar pe site-urile fanilor. Potrivit unui zvon, Prince și-a decorat camera cu oglinzi și blană de iepure, în perioada adolescenței. Alte ipoteze sunt că el și-a pictat în mov casa închiriată în 2006, în Los Angeles.

Citește și: FOTO: Cum îl omagiază artiștii din jurul lumii pe Prince

Proprietarul casei în care locuia Prince, baschetbalistul Carlos Boozer, l-a dat în judecată pe artist, precizând că a pictat cu dungi mov exteriorul casei, fără acordul său. Avocații starului au declarat că Boozer a încasat banii din chirie fără să se plângă, așa că plângerea a fost anulată.

Cântăreţul american Prince, decedat joi la 57 de ani în apropiere de Minneapolis, a fost găsit în stare de inconştienţă într-un lift al studiourilor de înregistrare situate în reşedinţa sa, informează AFP. 

Prince s-a făcut remarcat în Minneapolis (statul Minnesota), la sfârşitul anilor 1970, abordând un stil original care combină influenţele funk, rock şi pop. Albumul său din 1980, „Dirty Mind”, i-a adus aprecierea din partea publicului, iar albumul „1999″, lansat doi ani mai târziu, a avut un succes răsunător.

Albumul „Purple Rain” şi filmul cu acelaşi titlu, lansate în 1984, i-au adus celebritatea pe plan mondial. Acest disc s-a menţinut 24 de săptămâni în fruntea topurilor americane şi conţine, în afara piesei care îi dă titlul, alte două mari hituri – „Let’s Go Crazy” şi „When Doves Cry”.

„Purple Rain” a fost recompensat cu două premii Grammy, iar filmul omonim, regizat de Albert Magnoli, a primit Oscarul pentru cea mai bună coloană sonoră originală.

Citește și: Anunțul poliției: cântăreţul Prince nu s-a sinucis

În anii 1990, Prince a avut o serie de dispute cu casa de discuri care îi producea albumele şi, pentru o vreme, a ales să fie recunoscut printr-un simbol. Ulterior, Prince şi-a reluat numele şi a revenit în fruntea topurilor muzicale cu albume precum „Musicology” (2004), „3121″ (2006) şi  „LOtUSFLOW3R” (2009).

 

Cele mai citite

Nici măcar promisiuni. Salariile bugetarilor, posibil majorate abia anul viitor. Ciolacu: Avem discuţii în marja Legii 153

Bugetarii se plâng că au rămas în urmă cu salariile. Zeci de angajați chiar din sânul Guvernului au ieșit în stradă să-și strige nemulțumirile....

Ce pedeapsă riscă o doctoriță din Rusia după ce ar fi tratat-o fără respect pe văduva unui soldat rus din Ucraina

Procesul unei doctoriţe pediatru ruse, care riscă 10 ani de închisoare după ce a fost acuzată de văduva unui soldat rus mort în Ucraina...
Ultima oră
Pe aceeași temă