15.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialBursă. Acţiunile europene au deschis în creştere

Bursă. Acţiunile europene au deschis în creştere

 Principalele acţiuni europene au deschis în creştere şedinţa de tranzacţionare de luni. Cotaţia Banco Popular Espanol a avansat cu 3,2%, după ce JPMorgan Chase a sfătuit investitorii să cumpere acţiuni la banca spaniolă, informează Mediafax.

Acţiunile dezvoltatorului imobiliar francez Gecina au scăzut cu 7,5%, în urma acordului dintre compania spaniolă de construcţii Metrovacesa şi mai mulţi investitori pentru vânzarea unei participaţii de 27% din titlurile Gecina.

Indicele Stoxx Europe 600 a urcat cu 0,2%. Bursele din Norvegia, Danemarca, Elveţia, Austria, Islanda, Grecia şi Luxemburg sunt închise luni.

Indicatorul a urcat cu 0,9% săptămâna trecută, a opta săptămână cu evoluţie pozitivă, după ce preşedintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, a prezentat noi planuri de stimulare a economiei zonei euro.

În Japonia, autorităţile au revizuit prognoza privind creşterea economică anualizată din primul trimestru de la nivelul de 5,9% anunţat iniţial la 6,7%. Exporturile Chinei au crescut, de asemenea, mai puternic decât anticipau analiştii în luna mai.

Pe marile burse din Europa, FTSE 100 (Londra) şi DAX (Frankfurt) au crescut cu 0,1%, iar CAC 40 (Paris) a stagnat.

Cele mai citite

Ciolacu laudă primarii și președinții de Consilii Județene pentru stabilitatea țării

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că stabilitatea este asigurată de primari și președinții de Consilii Județene, nu de premieri, care se schimbă frecvent. Șeful...

Premierul a sesizat că plătim aceeași bani pentru cantități mai mici și cere sancțiuni pentru comercianți

Premierul Marcel Ciolacu anunţă că urmează să fie elaborată o reglementare în baza căreia producătorii vor fi obligaţi să semnaleze vizibil pe ambalaj, în...

Creditele ipotecare au crescut cu 29% în primul trimestru din 2024

Creditele ipotecare noi acordate în primele trei luni ale acestui an au totalizat aproximativ 1,1 miliarde de euro la nivel naţional, în creştere cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă