16 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialELCEN a căzut la înțelegere cu RADET privind eșalonarea datoriilor. Bucureștenii...

ELCEN a căzut la înțelegere cu RADET privind eșalonarea datoriilor. Bucureștenii vor avea apă caldă

ELCEN discută cu RADET încheierea unui protocol de eşalonare a datoriilor regiei, pe o perioadă de zece ani, informează Mediafax.

Condiția în care ar putea fi încheiat acordul este ca, până la sfârşitul anului 2015, pe lângă factura curentă, RADET să achite 250 milioane lei, suma necesară plăţii furnizorilor de gaze.

Datoriile totale ale RADET către ELCEN, la 31 august, erau în valoare de 3,58 miliarde euro.

Citește și: Cel mai mare producător de energie termică din România, în mijlocul unui scandal. Cum se apără ELCEN

Săptămâna trecută, ministrul Energiei, Andrei Gerea, a declarat că autorităţile discută două variante privind RADET şi ELCEN, transferul unei părți din ELCEN către primărie, respectiv falimentul regiei şi constituirea unui “RADET 2”, fără datorii.

RADET este operatorul sistemului public de alimentare cu energie termică în Bucureşti, asigurând 72% din necesarul de energie termică al Capitalei. 95% din consumatori sunt de tip casnic, restul fiind de tip social şi industrial (instituţii publice şi agenţi economici).

Citește și: Romgaz amenință cu sistarea livrărilor de gaze în Capitală și în Constanța

RADET Bucureşti administrează circa 4.000 km de conducte, fiind cel mai mare sistem de termoficare din România. Sistemul de Alimentare Centralizată cu Energie Termică are ca beneficiari aproximativ 570.000 apartamente cu peste 1,22 milioane locuitori şi 5.429 de instituţii, obiective sociale şi agenţi economici.

Producătorul de energie ELCEN furnizează 90% din energia termică a Bucureştiului şi este controlat de stat, prin Ministerul Energiei.

 

 

Cele mai citite

Ministerul Educaţiei a publicat clasamentul universităţilor din România

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucureşti şi Universitatea Politehnica din Bucureşti ocupă primele trei locuri în Metarankingul Naţional pe anul 2023 al instituţiilor...

pergolele sunt refugiul perfect pentru relaxare

Munca este mai mult decât o necesitate. Prezentă inevitabil în viața de zi cu zi,...

Direcția Tehnică a TAROM, ruptă de compania de stat. Ce înseamnă pentru transportatorul aerian

Astăzi s-a aprobat și semnat în Consiliul de Administrație ca Direcția Tehnică din cadrul TAROM să devină entitate juridică independentă, a precizat, pentru ROMÂNIA...
Ultima oră
Pe aceeași temă